Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Tι παθαίνει ο κόλπος της γυναίκας από το πολύ σεξ
Tι παθαίνει ο κόλπος της γυναίκας από το πολύ σεξ thumbnail

Tι παθαίνει ο κόλπος της γυναίκας από το πολύ σεξ

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σεξουαλιή δραστηριότητα της γυναίκας.


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


 


Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα αν ο κόλπος της είναι πολύ μεγάλος;


Τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουν συχνότερα οι γυναίκες πάνω από 40 ή 50 χρόνων και με τουλάχιστον δύο τοκετούς. Η πρώτη λύση είναι η επιλογή της κατάλληλης στάσης στη σεξουαλική επαφή. Φαίνεται πως η στάση στο πλάι επιτρέπει καλύτερη επαφή του πέους με τα τοιχώματα του κόλπου και συνεπώς ευκολότερη διέγερση της γυναίκας. Επίσης η ενεργητι­κή στάση της γυναίκας με το σύντροφο από κάτω εκ­τρέπει μεγαλύτερη διέγερση της κλειτορίδας και βαθύ­τερη είσοδο του πέους. Άλλη λύση είναι οι ασκήσεις ορισμένων μυών της πυέλου, οι οποίοι είναι απαραίτη­τοι για τη διατήρηση του τόνου του κόλπου. Τελευταία λύση είναι η χειρουργική διόρθωση, η οποία δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα, αν και πολλές φορές τα αποτελέσματα αυτά είναι προσωρινά.


Μπορεί να χαλαρώσει ο γυναικείος κόλπος από το πολύ σεξ;


Όχι. Το αντίθετο μάλιστα. Οι συχνές σεξουαλικές επαφές τονώνουν τους μυς της περιοχής του γυναικείου γεννητικού συστήματος και ιδιαίτερο αυτούς που κλείνουν τον κόλπο την ώρα της επαφής. 


 


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102
Ε-mail: info@sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X