Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Μπορεί μια παρθένα να μείνει έγκυος; Και όμως…
Μπορεί μια παρθένα να μείνει έγκυος; Και όμως... thumbnail

Μπορεί μια παρθένα να μείνει έγκυος; Και όμως…

Είναι δυνατό να μείνει μια παρθένα γυναίκα έγκυος; Ο ιατρός Ζήσης Παπαθανασίου απαντά σε ερωτήματα γυναικών για το σεξ και την αναπαραγωγή… Δείτε τι αναφέρει:


Αν η εκσπερμάτιση γίνει κοντά στην είσοδο του κόλπου, το σπέρμα μπορεί να περάσει τον παρθενικό υμένα. Έχουν αναφερθεί άλλωστε μερικές εγκυμοσυνες σε γυναίκες που είχαν ακέραιο τον παρθενικό υμένα και χωρίς να έχει προηγηθεί δι­είσδυση του πέους.


Μπορεί να μείνει έγκυος μια γυναίκα στη διάρκεια της περιόδου;


Είναι μάλλον απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο τις πρώτες 3-4 μέρες της περιόδου. Αν αν η περίοδος συνεχίζεται με λίγο αίμα και διαρκεί πάνω από 5 μέρες, είναι δυνατό, αν και με σχετικά μικρή πιθανότητα, να συμ­βεί εγκυμοσύνη.


Πόσο συχνά πρέπει να έχει σεξουαλικές επαφές μια γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος;


Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα σπερματο­ζωάρια χάνουν μετά 48 ώρες την ικανότη­τα για γονιμοποίηση, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο συχνές πρέπει να είναι οι σεξουαλικές επαφές. Μια επαφή μέρα παρά μέρα είναι ένας καλός ρυθμός όταν επιδιώκεται εγκυμοσύνη.


Μπορεί η στάση κατά τη συνουσία να βοηθήσει στη σύλληψη;


Αν και οι εναλλαγές βοηθούν ποι­οτικά το σεξ, όταν ο στόχος είναι η εγκυ­μοσύνη είναι προτιμότερο το ζευγάρι να προτιμάει την κλασική στάση με τον άντρα από πάνω και τη γυναίκα ξαπλωμένη.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X