Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Η πεθερά μου παρεμβαίνει στο μεγάλωμα των παιδιών, τι να κάνω;
Η πεθερά μου παρεμβαίνει στο μεγάλωμα των παιδιών, τι να κάνω;  thumbnail

Η πεθερά μου παρεμβαίνει στο μεγάλωμα των παιδιών, τι να κάνω;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλησπέρα σας ονομάζομαι Γιάννα και η απορία μου έχει ως εξής. Κάθε χρόνο πάμε ταξίδι με τον άνδρα μου στο εξοχικό του κάποιες μέρες και τις υπόλοιπες τις περνάμε μόνοι μας με τα παιδιά σε κάποιο άλλο μέρος. Ο σύζυγος θέλει να πηγαίνουμε να βλεπουμε τους δικούς του αλλά το θέμα είναι ότι δε μου αρέσει καθόλου να μένω εκεί με τους γονείς του μιας και η σχέση μου με τα πεθερικά δεν είναι η καλύτερη, η πεθερά τις λίγες μέρες που θα πάμε μου κάνει συνέχεια παρατηρήσεις για το πώς τακτοκτοιούμε στο σπίτι και πώς μεγαλώνω τα παιδιά μου λέει ας πούμε τι να τους δίνω να τρώνς και τι όχι. Σας παρακαλώ πείτε μου πώς να τη χειριστώ και φέτος για να μη σπάσουν τα νεύρα μου; Κάθε φορά καταπιέζομαι για να μη στεναχωρήσω τον άνδρα μου … Σας ευχαριστώ πολύ. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Γιώργος Πανταζόπουλος 


Καλησπέρα. Αυτό είναι ένα σύνηθες πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια καθώς οι γιαγιάδες και οι παππούδες επιθυμούν να περνούν χρόνο με τα εγγόνια τους. Μέσα σε μία σχέση οφείλουμε να είμαστε ελεύθεροι να εκφράσουμε στον-ην σύντροφο μας τις επιθυμίες, ανησυχίες και φόβους μας  ώστε μέσω της συζήτησης να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε αυτήν σας την επιθυμία στον σύζυγο, αναφέροντας του πως νιώθετε και πως σας κάνει η πεθερά σας να αισθάνεστε. Αν δεν έχετε επιλογή, τότε καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον σύζυγο σας να βάλει όρια στη μητέρα του σχετικά με τις παρατηρήσεις της καθώς η ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών είναι υπόθεση η οποία αφορά αποκλειστικά τους γονείς. Πάντως μην ξεχνάτε πως οι εποχές έχουν αλλάξει αλλά πάντα η παλιά γενιά θα θεωρεί την νέα γενιά λάθος για τον λόγο πως δεν αποδεχτεί τη γενικότερη αλλαγή.


 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X