Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Πέντε διακριτές μορφές καρκίνου του προστάτη εντόπισαν βρετανοί ερευνητές
Πέντε διακριτές μορφές καρκίνου του προστάτη εντόπισαν βρετανοί ερευνητές thumbnail

Πέντε διακριτές μορφές καρκίνου του προστάτη εντόπισαν βρετανοί ερευνητές

Βρετανοί ερευνητές εντόπισαν πέντε διακριτούς τύπους καρκίνου του προστάτη, με ξεχωριστή γενετική υπογραφή ο καθένας.

Επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου του Αντενμπρουκ στο Κέιμπριτζ συνεργάστηκε με τον καθηγητή Μάλκομ Μεϊσον της οργάνωσης Cancer Research UK και συνέκριναν 250 δείγματα που είχαν αφαιρεθεί χειρουργικά με την επακόλουθη πρόοδο της υγείας των ασθενών. Έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιους τύπους που έχουν περισσότερες πιθανότητες να επανεμφανιστούν.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος για να προβλέψουν οι γιατροί ποιοι ασθενείς έχουν επιθετικούς καρκίνους που χρειάζονται επείγουσα και εντατική θεραπεία.

Αλλά τώρα με τη νέα κατηγοριοποίηση του καρκίνου του προστάτη, οι επιστήμονες ελπίζουν στο μάλλον να μπορέσουν να παρέχουν καλύτερα εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα.

"Κάποιοι από τους τύπους αυτούς αναπτύσσονται αργά και προκαλούν ελάχιστα προβλήματα, ενώ άλλοι αναπτύσσονται και εξαπλώνονται πολύ επιθετικά" σχολιάζει ο Δρ Μεϊσον.

Ο ερευνητής Άλασταϊρ Λαμπ προσθέτει ότι ενδεχομένως να είναι εφικτός ο συνδυασμός των γενετικών πληροφοριών που προκύπτουν από τα υπάρχοντα διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό των ασθενών υψηλού κινδύνου.

"Τα νέα αυτά στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς να αποφασίσουν ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για κάθε ασθενή ξεχωριστά, βάσει των χαρακτηριστικών του όγκου του. Επόμενο βήμα είναι να επαληθεύσουμε τα αποτελέσματα σε μεγαλύτερης κλίμακας μελέτες και να εντρυφήσουμε στα μοριακά συστατικά κάθε ξεχωριστού τύπου του καρκίνου του προστάτη. Βέβαια, θα πρέπει να απαντήσουμε σε πολλά ερωτήματα, περιλαμβανομένου και του κατά πόσο αυτό θα βοηθήσει καθημερινό κλινικό επίπεδο".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X