Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Γιατί η γυναίκα έχει ανάγκη από συναίσθημα στο σεξ…
Γιατί η γυναίκα έχει ανάγκη από συναίσθημα στο σεξ... thumbnail

Γιατί η γυναίκα έχει ανάγκη από συναίσθημα στο σεξ…


Η ανοργασμία τα προβλήματα που δημιουργεί στη γυναίκα και … τα συναισθήματα


O  Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου αναλύει. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίουΗ συχνή σεξουαλική διέγερση που δεν καταλήγει σε οργασμό μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική ισορροπία της γυναίκας και τη γενικότερη ψυχοβιολογική της ευεξία. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής τα γεννητικά όργανα της γυναίκας κατακλύζονται από αρτηριακό αίμα. Με τον τρόπο αυτό τα όργανα φουσκώνουν και ο κόλπος υγραίνεται. Αν η γυναίκα δεν οδηγηθεί σε οργασμό, ο σπασμός που συγκροτεί το αίμα στα γεννητικά όργανα παρατείνεται, άρα και η συσσώρευση του αίματος, για αρκετές ώρες. Αν αντίθετα η γυναίκα οδηγηθεί σε οργασμό, ο σπασμός καταργείται και το αίμα απομακρύνεται από τα γεννητικά όργανα. Η έλλειψη οργασμού μπορεί να προκαλεί πόνους στην κοιλιά και την πλάτη, αίσθημα βάρους στα πυελικά όργανα, εκνευρισμό, άγχος, υπέρταση και αυπνίες.


Ποια είναι η θεραπεία της ανοργασμίας


ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ λειτουργικότητα της γυναίκας υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή του συναισθηματικού στοιχείου σε σχέση με τη λειτουργικότητα του άντρα.


Για το λόγο αυτό ο γυναικείος οργασμός δεν είναι το ίδιο αυτονόητος με τον αντρικό οργασμό. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο γυναικείος οργασμός είναι μια λειτουργία που μαθαίνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν οργασμό στις πρώτες τους σεξουαλικές επαφές. Για όλους αυτούς λόγους, η θεραπεία της γυναικείας ανοργασμίας προϋποθέτει τακτικές και καλής ποιότητας σεξουαλικές επαφές της γυναίκας με έναν άντρα που τον εμπιστεύεται κι έχει μαζί του καλή συναισθηματική σχέση.Μια σειρά από θεραπευτικές προσεγγίσεις δίνουν τη δυνατότητα στη γυναίκα να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα ms ανοργασμίας. Μια από αυτές είναι η σεξοθεραπεία ζεύγους η οποία μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα να έχει οργασμούς με τη χρήση ειδικών τεχνικών. Στη θεραπεία αυτή δίνεται επίσης έμφαση στην πληροφόρηση του ζευγαριού στην απάντηση σε απορίες και στη διευκρίνιση ζητημάτων που αφορούν την επίτευξη του οργασμού στην απαντηση σε απορίες και στη διευκρίνιση ζητημάτων που αφορούν τη επίτευξη οργασμού. Ο ρόλος του συντρόφου είναι σημαντικός ιδιαίτερα στον κλειτοριδικό οργασμό. Μια άλλη θεραπευτική προσέγγιση είναι η ψυχοδυναμικά προσανατολισμένη ατομική ψυχοθεραπεία. Ένας από τους στόχους αυτής της θεραπείας είναι η λύση ενδοψυχικών συγκρούσεων που έχουν σα συνέπεια τη δυσκολία της γυναίκας να εμπιστεύεται και να λειτουργεί απελευθερωμένη μέσα στη συντροφική σχέση.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X