Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Nτροπαλό παιδί στο σχολείο: Πώς να το βοηθήσεις
Nτροπαλό παιδί στο σχολείο: Πώς να το βοηθήσεις thumbnail

Ρένα, αναγνώστρια του boro.gr

Nτροπαλό παιδί στο σχολείο: Πώς να το βοηθήσεις

Καλημέρα φέτος η κόρη μου πήγε Α δημοτικού από την αρχή της χρονιάς κλαίει και δεν θέλει να πηγαίνει σχολείο ιδιαίτερα την ώρα της γυμναστικής που δεν θέλει να συμετέχει έχει μια συστολή είναι ντροπαλή και μαζεμένη για οτι νέο μπαίνει στην ζωη της γενικά είναι ενα χαρούμενο και ζωηρό παιδί πάντα μου ζητάει τις φίλες της αλλά δεν κάνει ποτέ το πρώτο βήμα σε καινούργια πράγματα και καταστάσεις.


Θέλω να σας πω οτι κάνει τα μαθήματα της μόνη της δεν με δυσκολεύει. Θα χαρώ να μου γράψετε ευχαριστώ. 


Στο ερώτημά σας απαντά η παιψυχίατρος; Μερσύνη Αρμενακα 


Ακόμα είναι νωρίς για ένα παιδι της Α' δημοτικού να προσαρμοστεί πλήρως. Προφανώς από χαρακτήρα χρειάζεται λίγο χρόνο παραπάνω

για να εγκλιματισθεί. Μπορείτε να την βοηθήσετε ενισχύοντας την κοινωνικότητα της με το να καλέιτε τις φίλες από το σχολείο για να παίζουν μαζί στον ελευθερο τους χρόνο. Καλό θα είναι να ξεκινήσει μια αθλητική δραστηριότητα για να αισθάνεται και σωματικά πιο δυνατή.

Η δασκάλα της και ο γυμναστής  πρέπει να ενημερωθεί για την δυσκολία της, ώστε να την βοηθήσει μέσω επιβράβευσης .Αν συνεχισθούν και άλλο οι αντιρρήσεις καλό είναινα απευθυνθείτε σε ειδικό ψυχικής υγείας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X