Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Τρέμουλο: Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης
Τρέμουλο: Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης thumbnail

Τρέμουλο: Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

Το τρέμουλο ή τρόμος χαρακτηρίζεται από ακούσια ρυθμική κίνηση μέρους του σώματος και μπορεί να εντοπίζεται στα χέρια, κεφάλι, πόδια, κορμό. Αρκετά άτομα επιδεινώνονται υπό την επήρεια stress.


Ο τρόμος μπορεί να είναι συμμετρικός ή ετερόπλευρος, εντοπισμένος σε μικρή περιοχή ή να καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια του σώματος. Μπορεί να εμφανίζεται κατά την διάρκεια των κινήσεων ή σε ακινησία ή κατά την διάρκεια της προσπάθειας διατήρησης μιας θέσης. Έτσι για παράδειγμα, το χέρι μπορεί να παρουσιάσει τρόμο ενώ είναι χαλαρό, καθώς κινείται για να αγγίξει ένα αντικείμενο ή καθώς ευρίσκεται σε κατάσταση απαγωγής.


Ο τρόμος επίσης μπορεί να εμφανίζεται κατά την διάρκεια της εγρήγορσης ή του ύπνου. Όταν εμφανίζεται κατά τον ύπνο, πρόκειται συνήθως για τινάγματα στον ύπνο που διαταράσσουν τον ύπνο του ασθενούς ή τον ύπνο των ατόμων που κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο. Όχι σπάνια οι ασθενείς προσέρχονται στο ιατρείο, λόγω προτροπής των ατόμων που συμβιώνουν μαζί του. Ο τρόμος είναι η πιο συχνή ακούσια διαταραχή που διαταράσσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων.


Αίτια


Νευρολογικά νοσήματα: Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της κατηγορίας είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ν. Parkinson, η νόσος Creutzfeld Jakob.


Φάρμακα και τοξικές ουσίες: Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της κατηγορίας είναι τα νευροληπτικά, η κατάχρηση αλκοόλ η λήψη καφεΐνης.


Συστηματικά παθολογικά προβλήματα: Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της κατηγορίας είναι οι ορμονικές διαταραχές, τα μεταβολικά νοσήματα η παρατεταμένη ανοξία (π.χ. λόγω καρδιακής ανακοπής).


Ψυχιατρικά νοσήματα: Άγχος, ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία


Θεραπεία


Η σωστή παθολογική εξέταση είναι απαραίτητη για την ορθή διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία. Γενικά μέτρα που πρέπει να τηρούν οι πάσχοντες είναι η αποφυγή καφεΐνης, Mahuang, εφέδρας, κατάχρησης αλκοόλ και φαρμάκων με συστατικά που αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό, η αποφυγή δραστηριοτήτων που προκαλούν άγχος.


enallaktikidrasi.com


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X