Αρχική / More / Life stories / Έλλη Στάη: Η φιλόδοξη επαναστάτρια που τολμά να φωτογραφηθεί γυμνή, οι 4 γάμοι και το "φιλαράκι"ο γιος της
Έλλη Στάη: Η φιλόδοξη επαναστάτρια που τολμά να φωτογραφηθεί γυμνή, οι 4 γάμοι και το "φιλαράκι"ο γιος της thumbnail

Έλλη Στάη: Η φιλόδοξη επαναστάτρια που τολμά να φωτογραφηθεί γυμνή, οι 4 γάμοι και το "φιλαράκι"ο γιος της

Θεωρείται η "σιδηρά κυρία" της δημοσιογραφίας. Κύριο στοιχείο της ομορφιάς της αποτελούν τα γαλάζια μάτια της. 


Η Έλλη γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1954 στην Αθήνα. Η καταγωγή της είναι από τη Λευκάδα.Είναι κόρη του βουλευτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων Μάρκου Τσαρλαμπά και κατάγεται από οικογένεια ευγενών που ήταν στη λίστα του "Λίμπρο ντ' όρο" του νησιού.


 


Είναι απόφοιτη του Αρσακείου. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία. Για λίγο διάστημα άσκησε κανονικά τη δικηγορία.


 


 


Ξεκίνησε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Αυγή, Μεσημβρινή και Ακρόπολη. Εκεί έκανε και το πρώτο της πρωτοσέλιδο, εξασφαλίζοντας αποκλειστική συνέντευξη από τον "μύθο" της Fiat Τζιάνι Ανιέλι.


 


Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα η Έλλη Στάη στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξή της περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ένα συμβάν που διαχειρίστηκε όταν ήταν ακόμα σε νεαρή ηλικία, στο ξεκίνημα της καριέρας της. Δεν λέω, ήμουν πολύ ωραίο κορίτσι. Ο διευθυντής με κοιτάει έκπληκτος σαν να βλέπει UFO και λέει: "Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; Θέλω να δουλέψω του λέω. "Ωραία" μου λέει. Με ένα ειρωνικό μειδίαμα από εδώ μέχρι εκεί. "Αφού θέλεις να δουλέψεις, προσπάθησε να πάρεις συνέντευξη από τον Τζιάνι Ανιέλι". Εντάξει, είπα και έφυγα. Και καθώς προχωρούσα προς την έξοδο, έβλεπα τα ανδρικά βλέμματα να απολαμβάνουν, να σχολιάζουν και να χαχανίζουν”… “Μέσα µου πείσμωσα. Έτσι είστε; Τώρα θα δείτε. Και όρμησα. Κατάφερα να µπω στην πίστα του αεροδρομίου, να πλησιάσω τον Ανιέλι και µιλώντας του στα ιταλικά κατάφερα να του αποσπάσω μια μίνι συνέντευξη πέντε ερωτήσεων”


 


Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στην ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Την περίοδο εκείνη παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων δίπλα στον Τέρενς Κουίκ. Από το 1989 συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο του Flash 96 ως ανταποκρίτρια ευρωπαϊκών θεμάτων στις Βρυξέλλες.


 


Το 1993 επιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και μετά από συνεννόηση με τον Σταμάτη Μαλέλη, εγκαινιάζει τα "τηλεοπτικά παράθυρα", που ανεβάζουν κατά πολύ την τηλεθέαση του δελτίου κάνοντάς το πρώτο σε τηλεθέαση. Τα παράθυρα τελικά υιοθετούνται και από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς.


 


Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel παρουσιάζοντας την πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου εκπομπή "Ελλήσποντος" τη σεζόν 1996-1997.


 


Από το 1997 έως το 1999 παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel.Από το 1999 έως το 2006 συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Αυτά τα χρόνια θεωρούνται το καλύτερο διάστημα στην καριέρα της: αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και εκτοξεύει την τηλεθέασή του ξεπερνώντας κατά πολύ το αντίστοιχο δελτίο του Mega (που τότε παρουσίαζε ο Νίκος Χατζηνικολάου), ενώ παράλληλα παρουσιάζει και μία από τις πιο διάσημες εκπομπές στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, "Με τα μάτια της Έλλης", στην οποία φιλοξενούνται πολιτικοί, καλλιτέχνες και άλλες γνωστές προσωπικότητες. Όταν όμως η τηλεθέαση άρχισε να πέφτει, η ιδιοκτησία του ΑΝΤ1 αποφάσισε να ορίσει τον Νίκο Ευαγγελάτο ως συμπαρουσιαστή του κεντρικού δελτίου. Το σχήμα, που τροφοδότησε δημοσιεύματα, σχόλια και ποικίλα κουτσομπολιά, κράτησε μόλις έναν μήνα.


 


Τον Φεβρουάριο του 2007 συνεργάζεται και πάλι με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel παρουσιάζοντας την εκπομπή "Έλλη" και παράλληλα ως βασική σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη.


 


Ένα χρόνο μετά (Ιανουάριος 2008) συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha όπου συμπαρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα και παράλληλα επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή "Persona Grata".


 


Το 2010 συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 (προηγήθηκε η συνεργασία το 1999 με την εκπομπή "Ελλιγμοί") παρουσιάζοντας την καθημερινή εκπομπή Elli's Point, με την δημοσιογράφο Νικόλ Λειβαδάρη.


 


Το Φεβρουάριο του 2011 επέστρεψε στην κρατική τηλεόραση παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη ΝΕΤ, καθώς και την εβδομαδιαία εκπομπή talk show NETWEEK μέχρι και τον Ιούνιο του 2013 που έκλεισε η ΕΡΤ με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης.Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται με το δικό της ειδησεογραφικό πόρταλ THE TOC παρουσιάζοντας το διαδικτυακό δελτίο ειδήσεων με τον τίτλο Newsroom


 


 


Η Έλλη Στάη έχει κάνει τέσσερις γάμους, και θα μπορούσε κανείς να τολμήσει να πει ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Και αυτό βέβαια όχι πως δεν της άξιζε, διότι μια τέτοια γυναίκα, θηλυκή και πολύ άξια στην δουλειά της θα έπρεπε να έχει τον καλύτερο.Πρώτος γάμος λοιπόν, είναι με τον δικηγόρο Νίκο Στάη, στου οποίου το γραφείο βρέθηκε για λίγο ασκούμενη. Εκεί ήρθε ο μεγάλος έρωτας και τον έριξε τον τότε καλό δικηγόρο, μια ασκούμενη μικρή δικηγόρος. Τον χωρίζει σύντομα, διότι ο έρωτας της πέρασε γρήγορα, αλλά κρατά το επίθετο του και το 1981 βρίσκεται στην ΕΡΤ, όταν πολιτικός υπεύθυνος είναι ο Αναστάσιος Πεπονής, με τον οποίο συνεργάζεται η μητέρα της Ρενέ. Ξεκινάει λοιπόν το νέο της ειδύλλιο το οποίο επίσης καταλήγει σε γάμο, με τον διευθυντή ειδήσεων Δημήτρη Κατσίμη με τον οποίο απέκτησε το γιο της Μάρκο.


 


Εν τω µεταξύ χωρίζει και µε τον ∆ηµήτρη Κατσίµη, αλλά έχοντάς τον πάντα υποστηριχτή βρίσκεται στον ΣΚΑΪ.  


Ουδέποτε έκρυψε την αδυναµία της για τους ισχυρούς άνδρες και την πολυτέλεια. Εξού και επιλέγει η ίδια τον ∆ιονύση Λιβανό, τότε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, από τον οποίο ζητάει συνέντευξη για να τον γνωρίσει και από εκείνη την ίδια στιγµή µένει µαζί του. Είναι ο καιρός της θριαµβευτικής εισόδου στο λαµπερό λάιφ στάιλ της εποχής (αρχές της δεκαετίας του ‘90), καθώς µε τον σύζυγό της κάνουν στενή παρέα µε το πρωθυπουργικό ζεύγος. 


Στα µέσα της δεκαετίας του ‘90, ο Λιβανός έχει παραιτηθεί από υπουργός Τουρισµού στη σκιά του σκανδάλου για την άδεια καζίνου στον Φλοίσβο. Η Έλλη τον εγκαταλείπει.
Το 1999  έχει γνωρίσει και παντρευτεί τον Στέλιο Παναγόπουλο, έχει µετακοµίσει στην πολυτελή βίλα του στα νότια προάστια, αν και λίγο αργότερα, επιβάλλει τη µετακίνησή τους στο πολυτελές διαµέρισµα του συζύγου της στο Κολωνάκι, κάτι όµως που δεν αρκεί ως φαίνεται για να σώσει τον γάµο. 


 


Tον Ιούνιο του 2008 παντρεύτηκε με τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας με τον οποίο όμως χώρισαν το 2013. 


Fun Facts


Η Έλλη Στάη είναι επαγγελματίας καριέρας, μητέρα και σύζυγος. Ποιος είναι ο πιο δύσκολος ρόλος για την ίδια; «Ο πιο δύσκολος ρόλος έχει να κάνει με τις προτεραιότητεςς που βάζεις. Εγώ είχα δύο προτεραιότητες όπως εξελίχθηκε η ζωή, γιατί, καμιά φορά, οι αποφάσεις είναι και ασυνείδητες, ειδικά στα πιο νεανικά χρόνια. Ήταν το παιδί μου και η δουλειά μου. Παρόλο που παντρεύτηκα αρκετές ς φορές, είμαι ένας μοναχικός άνθρωπος στην ουσία μου. Τα δύο στοιχήματα που δεν ήθελα να χάσω –και δεν τα έχασα– ήταν το παιδί μου και η δουλειά μου. Αυτά κατέκλυσαν τη ζωή μου. Ε, είναι full time job και το ένα και το άλλο» λέει στο People. 


«Ο γιος μου είναι μεγάλος πια. Τον παίρνω τακτικά τηλέφωνο, γιατί στους ανθρώπους που αγαπάς θα τηλεφωνήσεις και θα τους βασανίσεις και λίγο, από ενδιαφέρον προς αυτούς. Αλλά, όχι, παραδοσιακή μαμά με αρνητικά στοιχεία δεν ήμουν. Γιατί τον έσπρωχνα πάντα να σταθεί στα πόδια του. Να δει τη ζωή από τη δύσκολη πλευρά της. Αυτό που προσπάθησα είναι να γίνουμε φίλοι. Εδώ και αρκετά χρόνια, αυτός μου λέει πως είμαστε “buddies” (“φιλαράκια”) πια» 


Ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της είναι οι φίλοι της οι οποίοι συχνά πυκνά ομολογούν ότι η Έλλη ως άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό που βλέπουν οι κοινοί θνητοί στο γυαλί.Κολλητή της φίλη από το σχολείο είναι η Ελένη Κόκκαλη με την οποία είναι πολύ δεμένες.


 


Είναι μια γυναίκα που προσέχει πολύ τη διατροφή της και γυμνάζεται καθημερινά.Δεν το έχει καθόλου με την μαγειρική αλλά έχει κατά καιρούς να μαγειρέψει “απλά πράγματα”."Αγαπημένο υγιεινό σνακ είναι οι ξηροί καρποί. Βέβαια υποκύπτω συνήθως και σε όλες τις «γουρουνιές», αλλά ξέρω ότι δεν είναι πάντα σωστό αυτό"


 


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Aργά", με τον Νίκο Μαστοράκη και τον Θοδωρή Αθερίδη μιλώντας για την ζωή της, εξομολείται: “Έχω εκρήξεις, αλλά λεκτικά. Φωνάζω, δεν βρίζω.”…”Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν πολύ μικρή, 7 χρονών. Γι' αυτό έγινα σκύλα.Αυτές οι καταστάσεις απώλειας γονιού σε κάνουν control freak. Έχω δει τους περισσότερους άντρες να είναι πιο αδύνατοι από μένα και σας διαβεβαιώνω είναι μια έλλειψη η οποία έχω”


 


 


 Πρόσφατα μπήκε στο Hall of Fame, τολμώντας κάτι που ελάχιστοι διάσημοι του ίδιου βεληνεκούς θα τολμούσαν.Φωτογραφήθηκε ολόγυμνη για το περιοδικό DownTown στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον HIV.  


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X