Αρχική / More / Life stories / Οικογένεια Μαρτίνου- Η αυτοκρατορία των εφοπλιστών
Οικογένεια Μαρτίνου- Η αυτοκρατορία των εφοπλιστών thumbnail

Οικογένεια Μαρτίνου- Η αυτοκρατορία των εφοπλιστών

Από τα παραδοσιακά τζάκια της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας, άνθρωποι πολύ χαμηλών τόνων αναλογικά με τη θέση που έχουν στον επιχειρηματικό κόσμο, αποφεύγουν όσο το δυνατόν τα φώτα της δημοσιότητας και είναι προσηλωμένοι στη δουλειά τους.Πως χτίστηκε η αυτοκρατορία


Ο πατέρας των αδελφών Μαρτίνων, ο Ιωάννης Μαρτίνος (1907-1977), είχε ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα με αντίκες και έργα τέχνης στο Μοναστηράκι, στην καρδιά της Αθήνας.Το μαγαζί υπάρχει ακόμα στη οδό Πανδρόσου στην Αθήνα.Η καταγωγή του ήταν από τη Στεμνίτσα της Γορτυνίας.  Η σύζυγός του, Αθηνά, γνωστή στους ναυτιλιακούς και κοσμικούς κύκλους ως Νουνού, είχε ρίζες στη ναυτιλία αφού προερχόταν από την παραδοσιακή ναυτιλιακή οικογένεια Μεθενίτη. Η καταγωγή της είναι από την Κεφαλονιά και την Ελευσίνα. Εχουν τέσσερα παιδιά.


Η πρώτη επένδυση στη θάλασσα από την οικογένεια Μαρτίνου έγινε τη δεκαετία του ’60 υπό την καθοδήγηση της Αθηνάς Μαρτίνου. Τότε με τα κέρδη από την γκαλερί και τα έργα τέχνης αγόρασαν το πρώτο πλοίο. Ηταν φορτηγό με το όνομα «Θανάσης», χωρητικότητας 10.000 τόνων. Το αγόρασαν από την εταιρεία του Ν. Λιβανού.


Τα δύο πρώτα πλοία τα διαχειριζόταν η ναυτιλιακή επιχείρηση της οικογένειας Μεθενίτη που είχε έδρα τον Πειραιά και η Kronos Shipping του Δ. Λεμού που είχε έδρα στο City του Λονδίνου.


Ωστόσο το 1971 η Αθηνά Μαρτίνου αποφάσισε να πάρει στα χέρια της τη διαχείριση των πλοίων της οικογένειας. Μαζί με τους γιους της, Θανάση, Ντίνο και Ανδρέα, ίδρυσε την εταιρεία Thenamaris Ships Management. Αμέσως μετά αγόρασε και τρίτο πλοίο. Η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν γεωμετρική μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Το 1975 η Thenamaris ήλεγχε έναν στόλο από 36 πλοία, μεταφορικής ικανότητας 850.000 τόνων.Στα πρώτα χρόνια, στο τιμόνι δίπλα στην Αθηνά ήταν ο πρωτότοκος γιος της Θανάσης.Στην επιχείρηση μπήκαν σταδιακά ο Ντίνος και ο Ανδρέας.


Αποτέλεσμα εικόνας για ντίνος και ανδρέας Μαρτίνος


Τα τρία αδέρφια, υπό την καθοδήγηση και διεύθυνση της «σιδηράς» μητέρας, δημιούργησαν την ιστορική ναυτιλιακή Thenamaris. Ωστόσο, όταν η Νουνού αποφάσισε να αποσυρθεί, η «συγκατοίκηση» των τριών αδερφών στην εταιρεία δεν διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και συγκεκριμένα το 1991 ο Θανάσης Μαρτίνος αποχωρεί από την εταιρεία, για να δημιουργήσει την Eastern Mediterranean Maritime.Λίγα χρόνια αργότερα, το 1997, το παράδειγμα του αδερφού του Θανάση, ακολούθησε και ο Ανδρέας, για να δημιουργήσει και αυτός με την σειρά του τη Minerva Marine, αφήνοντας ουσιαστικά στο τιμόνι της Thenamaris τον μικρότερο σε ηλικία Ντίνο.Αν και πολλοί μίλησαν τότε για διαφορετικές φιλοδοξίες και ενδοοικογενειακές έριδες, η συνέχεια απέδειξε πως τα αδέρφια χώρισαν τα «τσανάκια» τους μάλλον για επιχειρηματικούς λόγους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι με τρεις διαφορετικές εταιρείες αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο ισχυρούς πόλους της ελληνικής ναυτιλίας, με έναν στόλο αποτελούμενο από τουλάχιστον 100 πλοία, ως επί το πλείστον τάνκερ.Για να αντιληφθεί, όμως, κανείς καλύτερα την επιρροή της οικογένειας Μαρτίνου στη ναυτιλία, αρκεί να αναλογιστεί ότι στη Τhenamaris «γαλουχήθηκαν», σύμφωνα με το Lloyd's List, περισσότεροι από 30 Έλληνες, που σήμερα είναι εφοπλιστές.


Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι παρά το γεγονός ότι η οικογένεια απολαμβάνει τέτοιας αναγνώρισης στο χώρο της ναυτιλίας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κάποιος στοιχεία για την οικονομική τους επιφάνεια. Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε διάφορες γνωστές λίστες, χωρίς όμως να αναφέρεται η πραγματική αξία της περιουσίας τους ή έστω τα καθαρά κέρδη των εταιρειών τους.


Ο Ανδρέας Μαρτίνος παντρεύτηκε την Αλεξάνδρα Μαρτίνου με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη.


Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρέας και αλεξάνδρου μαρτίνου γάμοι


Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», χαρακτηρίζεται για την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την επιθυμία της να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και κυρίως τα παιδιά.Και τα τρία τους παιδιά αποφοίτησαν από το Κολλέγιο Αθηνών
Η Αταλάντη Μαρτίνου ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον γιο του Σωκράτη και της Ελένη Κόκκαλη, Ντίνο. Το ζευγάρι έκανε ένα παραμυθένιο γάμο στις Σπέτσες με καλεσμένους όλη την επιχειρηματική και εφοπλιστική ελίτ της χώρας.


Η Αλίκη παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Ντένη Ηλιάδη με τον οποίο απέκτησαν ένα παιδί.Ο Κίκος πριν παντρευτεί τη Μαρίνα Λιβανού ήταν περιζήτητος εργένης.


Αποτέλεσμα εικόνας για κίκος μαρτίνος μαρινα λιβανού


 


Ο δεύτερος αδελφός Θανάσης Μαρτίνος, που πουλάει και την περίφημη έπαυλη στην Παλλήνη -ένα από τα ακριβότερα σπίτια στην Ελλάδα-παντρεύτηκε τη Μαρίνα Μαρτίνου και σήμερα έχουν δύο κόρες, τη Γεωργία και τη Μαρίνα που έχουν αποφοιτήσει από το Κολλέγιο Αθηνών.


Αποτέλεσμα εικόνας για θανάσης και μαρίνα μαρτίνου


Ο τρίτος αδελφός Ντίνος Μαρτίνος, έχει αποκτήσει με τη γυναίκα του τρία παιδιά, την Ιωάννα, τον Νικόλα και τον Γιάννη και ακολουθεί κι αυτός τη γενικότερη φιλοσοφία όλης της οικογένειας. Χαμηλό προφίλ και διακριτικότητα σε ό,τι κι αν κάνουν. Σπάνια φωτογραφίζονται σε κοσμικά πάρτι, προτιμώντας να περνούν απαρατήρητοι φορώντας πάντα πολύ απλά και λιτά ρούχα. Συνήθως απολαμβάνουν το φαγητό τους στα διάφορα κινέζικα εστιατόρια της Γλυφάδας, όπως το Far East και στα διάφορα ταβερνάκια της Βουλιαγμένης ή στο MezzaLuna.


Η μοναχοκόρη της Νουνούς και του Γιάννη Μαρτίνου, Ελένη, παντρεύτηκε το 1972 τον Λέοντα Μελά, γόνο καλής οικογένειας και ιδιοκτήτη του ακινήτου Piazza Mela στην Κηφισιά. Απέκτησαν τρία παιδιά, την Αλεξάνδρα, τον Δημήτρη και τον Ανδρέα.


Εδώ με την κόρη της Αλεξάνδρα.


Η Ελένη Μαρτίνου με την κόρη της, Αλεξάνδρα Μελά


Ο γιός τους Ανδρέας με την Priscilla Gommelin-Monnier


Ο Ανδρέας Μελάς της γκαλερί AMP με την Priscilla Gommelin-Monnier


Η οικογένεια Μαρτίνου βλέπει πλέον την τρίτη γενιά να δραστηριοποιείται έντονα στη ναυτιλία συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.


Είναι τα παιδιά του Θανάση, του Ντίνου και του Ανδρέα Μαρτίνου που απασχόλησαν τη δημοσιότητα και τα ΜΜΕ. Η απόπειρα απαγωγής του Κίκου-Ανδρέα junior, γιου του Ανδρέα Μαρτίνου, αλλά και η ενασχόληση της ξαδέλφης του, Γεωργίας Μαρτίνου, κόρης του Θανάση, με την πολιτική, ως βουλευτής για δεύτερη θητεία με τη Ν.Δ., έστρεψαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην οικογένεια. Υπάρχουν όμως και τα παιδιά του Ντίνου, και κυρίως τα δύο αγόρια του, ο Νικόλας και ο Γιάννης που ναι μεν «ακούστηκαν», ο πρώτος για το lifestyle που έκανε και ο δεύτερος για τον χολιγουντιανών διαστάσεων γάμο του το καλοκαίρι του 2013, όμως στον κόσμο της ναυτιλίας χαράσσουν δυναμική πορεία.


Παλαιότερα, τα τρία αδέλφια και η μητέρα τους, η Νουνού Μεθενίτη-Μαρτίνου που ίδρυσε τη θαλάσσια αυτοκρατορία της οικογένειας, απέφευγαν την έκθεση στα φώτα της δημοσιότητας.


Οι Μαρτίνοι με τις τρεις εταιρείες τους ελέγχουν 162 πλοία διαφόρων τύπων, συνολικής χωρητικότητας 16,1 εκατομμυρίων τόνων. Ο Ντίνος Μαρτίνος έχει τη Thenamaris από όπου ξεκίνησε την πορεία του στη ναυτιλιακή βιομηχανία μαζί με τα δύο αδέλφια του και τη μητέρα του. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 60 πλοία συνολικής χωρητικότητας 5,54 εκατομμυρίων τόνων. Ο πρωτότοκος Θανάσης έχει την Eastern Mediterranean με 48 πλοία, χωρητικότητας 4,23 εκατομμυρίων τόνων και ο Ανδρέας τη Minerva με 54 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 6,42 εκατομμυρίων τόνων.


Τα τρία αδέλφια θεωρούνται από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο real estate. Εχουν στην κατοχή τους ολόκληρες εκτάσεις σε περιοχές-φιλέτα του Λεκανοπέδιου αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά στο Καβούρι, μία από τις ακριβότερες περιοχές της Ευρώπης, έχουν επενδύσει σεβαστό μέρος του χαρτοφυλακίου τους. Ανήκουν στην περίπτωση των επιχειρηματιών που επένδυσαν τα κέρδη από τις επιχειρήσεις της στεριάς στη θάλασσα.


 Νικόλας Μαρτίνος


Ο ένας από τους δύο γιους του Ντίνου Μαρτίνου, ο 33χρονος Νικόλας, έχει αναλάβει τα ηνία της Thenamaris στο πλευρό του πατέρα του. Μάλιστα δυνατά στελέχη της εταιρείας, μόλις συμπλήρωσαν τα συντάξιμα χρόνια, αποχώρησαν για να ανοίξουν τον δρόμο στη νέα γενιά. Εχει μπει δυναμικά στα δρώμενα της ναυτιλίας και από την επιτελική θέση στο management, ως διευθύνων σύμβουλος, έχει κάνει μεγάλες συμφωνίες που αφορούν αγορές πλοίων και υπογραφές συμβολαίων για ναυπηγήσεις.


Πρόσφατα έδωσε παραγγελία για τη ναυπήγηση τεσσάρων δεξαμενόπλοιων χωρητικότητας 112.000 τόνων το καθένα σε ιαπωνικά ναυπηγεία, συνολικής αξίας 216 εκατ. δολαρίων. Επίσης, άσκησε τις options που είχε η εταιρεία για δύο δεξαμενόπλοια long range. Το ναυπηγικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα aframax δεξαμενόπλοια συνολικής αξίας 224 εκατ. δολαρίων. Ο Νικόλας Μαρτίνος αποφάσισε, τον περασμένο Νοέμβριο, να ανοιχτεί περισσότερο στην αγορά μεταφοράς αερίου. Εδωσε παραγγελία για τη ναυπήγηση ενός LPG, Liquified Petroleum Gas, πλοίου μεταφοράς υγραερίου, ενώ έχει τρία πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου, τα LNG.Ο Νικόλας Μαρτίνος είναι ο πιο κοινωνικός από όλο το σόι. Παίζει μουσική ως dj σε πάρτυ, ενώ του αρέσει η Μύκονος. Τα περιοδικά lifestyle στο παρελθόν τού είχαν χρεώσει σχέσεις με γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ. Tα τελευταία τρία χρόνια έχει σταθερή σχέση με την Ελένη Προκοπίου, κόρη του πλοιοκτήτη Δημήτρη Προκοπίου.Στα Ποσειδώνια φέτος συμμετείχε μαζί με τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο της Costamare, στην ομάδα που διεκδίκησε το ομώνυμο τουρνουά γκολφ που διεξήχθη στο περιθώριο της Παγκόσμιας Εκθεσης για τη Ναυτιλία.


 Γιάννης Μαρτίνος


Το περασμένο καλοκαίρι ο άλλος γιος του Ντίνου Μαρτίνου, ο Γιάννης, αποφάσισε να χαράξει τη δική του ρότα στη ναυτιλιακή βιομηχανία, πάντοτε όμως σε αγαστή συνεργασία με τη μαμά εταιρεία, τη Thenamaris. Αποχώρησε από τη διοικητική ομάδα της οικογενειακής εταιρείας, και συγκεκριμένα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, και ίδρυσε τη Signal Marit. Ηταν αρχές του Ιουνίου του 2014. Ο ίδιος έσπευσε να προλάβει τη δημιουργία εντυπώσεων, περί ενδοοικογενειακών τριβών, που απορρέουν συνήθως μετά από κάθε παρόμοια αποχώρηση. Ξεκαθάρισε ότι πρόθεσή του είναι να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Για τον λόγο αυτό διατήρησε το μερίδιό του στη Thenamaris, την οποία πλέον διοικούν ο πατέρας του και ο αδελφός του, Νικόλας. Μάλιστα, η Signal Marine συνεργάζεται με τη Thenamaris.


Στη νέα εταιρεία ο Γιάννης Μαρτίνος πήρε μαζί του τέσσερα επιτελικά στελέχη της Thenamaris, εκ των οποίων έναν διευθυντή υπεύθυνο για τις ναυλώσεις πλοίων. Πέρσι τον Μάιο έγινε πατέρας μιας κόρης δίνοντας χαρά στους γονείς του, Ντίνο και Λία. Ο γάμος του το καλοκαίρι του 2013 στη Σχοινούσα με την επιχειρηματία Μάγια Ζαφειροπούλου ακόμη συζητιέται και έχει μπει στο αντίστοιχο… hall of Fame!


Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, για την οργάνωση του γάμου απασχολήθηκαν 500 άτομα, ανοίχτηκαν δρόμοι, έγινε ανάπλαση ενός παλιού πεζόδρομου που συνδέει το λιμάνι με τη Χώρα, με πλακόστρωση και ηλεκτροφωτισμό σε μήκος περίπου 600 μέτρων, ενώ έγιναν μελέτες ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων, επείγουσες εργασίες αφαλάτωσης 400 κυβικών νερού κ.λπ.Ανδρέας jr Μαρτίνος


Ο Ανδρέας Μαρτίνος junior αποτελεί ένα από τα μέλη της νέας γενιάς των ελλήνων εφοπλιστών. Σε ηλικία 33 χρόνων, χτίζει μεθοδικά το μέλλον του και το δικό του όνομα σε έναν ανταγωνιστικό και σκληρό τομέα, όπου τα λάθη δύσκολα συγχωρούνται. Εγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό μετά από απόπειρα απαγωγής του κοντά στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Βούλα το μεσημέρι της 12ης Δεκεμβρίου του 2013, όταν και κατάφερε να ξεφύγει από τον μπλόκο των επίδοξων απαγωγέων του.


«Οι Ελληνες εφοπλιστές εμπνέονται από τη θάλασσα και θέλουν να δώσουν τη ζωή τους ολόκληρη πίσω στη θάλασσα», συνηθίζει να λέει ο ίδιος όταν τον ρωτάνε για τη σχέση του με το απέραντο γαλάζιο, για να προσθέσει: «Εμείς οι Ελληνες είμαστε άνθρωποι γεμάτοι συναισθήματα, με την πατρίδα μας να είναι δίπλα στη θάλασσα. Η θάλασσα έχει διαποτίσει τη ζωή μας. Είναι στο αίμα μας. Και το μαγευτικό είναι ότι το καταλαβαίνεις αυτό από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις στο κατάστρωμα ενός πλοίου. Το νιώθεις στην καρδιά σου ότι αυτή η δουλειά είναι για σένα. Σε αιχμαλωτίζει. Είναι μια σχέση που δεν τελειώνει ποτέ».


Ζει και αναπνέει στην αλμύρα αφού ακόμα και τον ελεύθερο χρόνο του τον περνάει στο υγρό στοιχείο. Ολη την εβδομάδα εργάζεται στη ναυτιλιακή εταιρεία Minerva Marine Inc και όταν έρθει το Σαββατοκύριακο φροντίζει να βρίσκεται στη θάλασσα. Λατρεύει τις Σπέτσες, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη, τις καταδύσεις, το ψαροντούφεκο και το τένις. Τα Χριστούγεννα συνηθίζει να τα περνάει στο εξωτερικό, άλλοτε στο Κουρσεβέλ και άλλοτε στο Σεντ Μόριτς. Τα καλοκαίρια ανοίγεται στο Αιγαίο και απολαμβάνει το ελληνικό καλοκαίρι. Και εκεί όμως κυριαρχεί στη ζωή του η ταχύτητα αφού διαθέτει ένας σκάφος που αναπτύσσει ταχύτητα 50 κόμβων. Πρόκειται για ένα 18μετρο magnum. Εδώ και μερικά χρόνια είναι νυμφευμένος με τη Μαρίνα Λιβανού. Για τον Ανδρέα Μαρτίνο junior η ναυτιλία είναι μια θαυμάσια επιχείρηση γεμάτη προκλήσεις και αλλαγές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρουτίνα, χαρακτηριστικό που τον ενθουσιάζει. Η πρώτη επαφή με τα πλοία έγινε σε ηλικία 15 ετών. Τότε ήταν που αποβιβάστηκε στο κατάστρωμα του πλοίου «Matilda», που ήταν το καμάρι της εταιρείας, χτισμένο το 1989 στη Νότιο Κορέα.


 Η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου


«Για να ζεις με άνεση στην Ελλάδα, είναι καλύτερα να μένεις στην αφάνεια», ισχυρίζονται κάποιοι. Την ίδια άποψη φαίνεται πως συμμερίζεται και ο κ. Μαρτίνος, ο οποίος, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, είναι ακριβοθώρητος και χαμηλών τόνων. Ίσως και γι' αυτό να ήταν επιφυλακτικός, όταν η κόρη του Γεωργία του ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική.Λέγεται μάλιστα, ότι ο εφοπλιστής προσπάθησε να την αποτρέψει, φοβούμενος τα σχόλια για την ιδιότητα της οικογένειάς της. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τόσο η επιμονή κάποιων υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ, με τα οποία ο Μαρτίνος διατηρεί φιλικές σχέσεις, όσο και η αποφασιστικότητα της ίδιας, έκαμψαν τις αντιστάσεις του εφοπλιστή. Η Γεωργία Μαρτίνου κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, εξελέγη και μάλιστα με διαφορά χιλιάδων ψήφων από γνωστά στελέχη του κόμματος που ήταν υποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια.Η παρουσία της στη Βουλή σχολιάστηκε εκτενώς, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες, όταν όλοι μιλούσαν για την πλουσιότερη εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου, η οποία «περισσότερο μοιάζει με Συριζαία, παρά με εφοπλίστρια».Στη συνέχεια, όμως, τα σχόλια επικεντρώθηκαν στο αν η κ. Μαρτίνου θα αποτελεί τον επίσημο πλέον συνδετικό κρίκο που ενώνει τον εφοπλισμό με την πολιτική, κάνοντας λόγο για εκπροσώπηση του εφοπλιστικού λόμπι στη Βουλή, το οποίο πλέον δε θα χρειάζεται «υποτακτικούς», για να προωθούν τα συμφέροντά του, αφού κατάφερε να εκλέξει δικό του άνθρωπο.


Η απαγωγή του Κίκου οι τραγικές συμπτώσεις και τα παιγνίδια της μοίρας


Η κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής του γιου του πολύ γνωστού εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, Κίκου Μαρτίνου, έγινε στις 3.30 το μεσημέρι της 12ης Δεκεμβρίου 2013 στη Βούλα. Οι πέντε δράστες με ένα κλειστό φορτηγάκι μάρκας Mitsubishi και ένα άσπρο μικρό Citroen επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον γιο του εφοπλιστή την ώρα που ήταν εν κινήσει με το αυτοκίνητό του λίγα μέτρα μακριά από την εφοπλιστική εταιρεία του, στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών και Αιόλου. Ενα κλειστό φορτηγάκι, των επίδοξων απαγωγέων, μπαίνει στο πάρκινγκ και βγαίνει μπροστά από το αυτοκίνητο του γιου του εφοπλιστή. Από το μικρό βαν βγαίνουν δύο άτομα με όπλα τα οποία στρέφουν εναντίον του υποψήφιου θύματός τους. Ταυτόχρονα πίσω από το αυτοκίνητο του γιου του εφοπλιστή εμφανίζεται το άσπρο Citroen με δύο επιβάτες και με κλεμμένες πινακίδες ίδιου αυτοκινήτου. Ο 34χρονος εφοπλιστής όμως δείχνει εντυπωσιακή ψυχραιμία, διεμβολίζει το Citroen και συνεχίζει με την όπισθεν και επιστρέφει στα γραφεία της εταιρείας. Οι δράστες έκαψαν το βαν σε αλσύλλιο, στην οδό Καλύμνου, και στην οδό Αθηναΐδος και Πάτμου κάηκε το Citroen. Στη συνέχεια μπήκαν σε ένα τζιπ με κλεμμένες πινακίδες και εξαφανίστηκαν.


Ανοιχτή για την ΕΛ.ΑΣ. η υπόθεση απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου


Και όπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «ο εφοπλιστής κατόρθωσε να μην πέσει στα χέρια των απαγωγέων του το πρώτο λεπτό της επιχείρησης εναντίον του. Οι δράστες ξέρουν ότι αν υπερβούν αυτά τα 60 δευτερόλεπτα και ο στόχος τους δεν επιτευχθεί κινδυνεύουν να εμπλακούν με ομάδες ΔΙΑΣ ή άλλους αστυνομικούς που θα σπεύσουν επί τόπου. Και αυτή η υπέρβαση του ενός λεπτού με την ευφυή και θαρραλέα ενέργεια διαφυγής του εφοπλιστή ήταν σωτήρια. Οι επίδοξοι απαγωγείς ήξεραν ότι δεν είχαν χρονικά περιθώρια για να επιμείνουν και εξαφανίστηκαν».Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι λένε ότι πίσω από κάθε πρόσωπο υπάρχει μια ιστορία. Έτσι και στην περίπτωση της παρ΄ ολίγον απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου, υπάρχει μια απίστευτη ιστορία γεμάτη δράμα, σασπένς, αλλά και περίεργες συμπτώσεις με βασική πρωταγωνίστρια την γιαγιά της οικογένειας, που δεν είναι άλλη από τη γιαγιά του Κίκου, την Αθηνά Μαρτίνου, τη Νουνού όπως την αποκαλούν τα υπόλοιπα μέλη της φαμίλιας.


Το ισχυρό πρόσωπο της οικογένειας Μαρτίνου, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο, είναι η γιαγιά Νούνου. Η Αθηνά Μαρτίνου, το γένος Μεθενίτη, είχε δυο αδελφούς, τον Μελέτη και τον Κλεόβουλο (τον Μπίμπη όπως τον αποκαλούσαν στην οικογένεια) που επίσης έγιναν εφοπλιστές. Κόρη ευκατάστατης οικογένειας των Αθηνών με πολλά ακίνητα τα οποία κληρονόμησε εν είδει προικός σε ποσοστό 90% από την οικογένειά της, παντρεύτηκε τον Γιάννη Μαρτίνο που και εκείνος είχε δύο ανύπαντρα αδέλφια.


νουνου


Τα παιχνίδια που έπαιξε η μοίρα στη Νούνου τους τελευταίους μήνες είναι δυο και πολύ σημαντικά: Πριν από δυόμιση μήνες έχασε τον εγγονό του αδερφού της στα 31 του, την ώρα που έκανε ελεύθερη κατάδυση στη Σύρο.


Ο άτυχος Μελέτης Μεθενίτης, άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που έκανε το αγαπημένο του άθλημα. Το τραγικό της ιστορίας είναι πως στην σαρανταήμερη επιμνημόσυνη δέση για το νεαρό, πέθανε ο αδερφός της Νουνούς, ο Κλεόβουλος (Μπίμπης) από τη στεναχώρια του. Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα κατέπεσε και κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης για τα σαράντα του αδελφού της μεταφέρθηκε υποβασταζόμενη με δυο μπαστούνια και για πρώτη φορά έδειχνε να έχει χάσει από την ισχυρή πυγμή και τη δυναμικότητά της.


Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε στο εσωτερικό της φαμίλιας αποτελεί το γεγονός ότι στις ενδοοικογενειακές συζητήσεις απαγορεύτηκε «δια ροπάλου» οποιαδήποτε συζήτηση περί απαγωγής, ενώ κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου βρέθηκαν κοντά στη Νούνου – καθ΄ όλη την ημέρα – και οι τρεις γιοι της και πάλι χωρίς φρουρά και ασφάλεια, αλλά φανερά προβληματισμένοι.


Η «μάνα» του λόχου


νουνου2


Η Νουνού, είναι ίσως η πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης και προσωπική φίλη της Βασίλισσας Ελισάβετ. Κρατάει χαμηλό προφίλ, ενώ δεν διστάζει να κατέβει μόνη της στη λαϊκή αγορά προκειμένου να κάνει τα ψώνια της. Στα χνάρια της πατάει ο γιος της ο Ανδρέας, πατέρας του Κίκου. Πιο συναισθηματικός και γενναιόδωρος φαίνεται πως είναι ο Θανάσης και πιο απόμακρος από όλα αυτά είναι ο Ντίνος.


Όπως λένε οι άνθρωποι που τη γνωρίζουν, η Νούνου είναι αυτό που λέμε η προσωποποίηση του σύγχρονου και σκληρού τεχνοκράτη. Ισχυρή προσωπικότητα που κινείται πρωτίστως με τον ορθολογισμό και τα μαθηματικά και δευτερευόντως με το συναίσθημα. Παράλληλα, είναι γνωστό πως είναι δεινή κυνηγός. Μάλιστα συναγωνίζεται και καυχιέται γι' αυτό, από την βασίλισσα της Αγγλίας μέχρι έμπειρους άνδρες κυνηγούς. Παρόλα αυτά, μέσα στους δυο αυτούς μήνες, έχασε δυο πολυαγαπημένα της πρόσωπα, ενώ το τελικό χτύπημα για την κυρία Αθηνά Μαρτίνου, ήταν το περιστατικό  με την παραλίγο απαγωγή, γεγονός που την έχει σοκάρει.


Οι υποψίες για υπάλληλο της εταιρείας


Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόπειρα απαγωγής εναντίον του Κίκου, τα μέτρα ασφαλείας της οικογένειας αυξήθηκαν περιμετρικά των σπιτιών, αλλά με προσεκτικά και με διακριτικότητα, ενώ ειδικά για τις γυναίκες και τα παιδιά της οικογένειας δόθηκε εντολή να συνοδεύονται από φρουρά.Οικογένεια Μαρτίνου, μια αυτοκρατορία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.Ακολουθούν το μότο του Νιάρχου: «vivre cache, vivre heureux», δηλαδή το «ζήσε κρυμμένος, ζήσε ευτυχισμένος».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X