Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Το ελεγχόμενο κλάμα: Πώς μαθαίνει το μωρό να κοιμάται μόνο του
Το ελεγχόμενο κλάμα: Πώς μαθαίνει το μωρό να κοιμάται μόνο του thumbnail

Το ελεγχόμενο κλάμα: Πώς μαθαίνει το μωρό να κοιμάται μόνο του

Βασικό χαρακτηριστικό για να εκπαιδευτεί το μικρό σας στον ύπνο είναι να συμφωνήσετε και να ακολουθείτε τις ιδέες τεχνικές και οι δύο γονείς. Αυτό βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση των γιατί το μωρό λαμβάνει τα ίδια μηνύματα και ακόλουθη πιο εύκολα την ρουτίνα του προγράμματος ύπνου που του εφαρμόζεται.


Aπό τον Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή Στέλιο ΜαντούδηΠώς να διδάξετε το νεογέννητο σας να κοιμάται μόνο του με την μέθοδο του ελεγχόμενου κλάματος


Πρόκειται για μία μέθοδο που διδάσκει στο μωρό σας να κοιμάται μόνο του. Εφόσον έχετε ακολουθήσει τη διαδικασία του ύπνου, βάλτε το μωρό σας ξύπνιο στην κούνια και φύγετε από το δωμάτιο. Αν το μωρό αρχίσει να κλαίει αφήσετε το μονό του .


Μετά από 5' επιστρέψτε για έναν γρήγορο έλεγχο. Μην πλησιάσετε κατευθείαν το μωρό αλλά απλά πείτε του με γλυκιά αλλά αυστηρή φωνή να κοιμηθεί. Το μυστικό είναι να μη το αγκαλιάσετε ή να το σηκώσετε ψηλά. Κύριος στόχος είναι να αυξήσετε τα διαστήματα μεταξύ των επισκέψεων κατά 5 λεπτά κάθε φορά, ξεκινώντας με 5 και φτάνοντας στο μέγιστο τα 15 λεπτά.


Εάν το μωρό εξακολουθεί να κλαίει έντονα συνεχίστε τους ελέγχους μέχρι να αποκοιμηθεί χωρίς να το πάρετε στην αγκαλιά σας. Είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το μωρό έμενε περισσότερη ώρα ξύπνιο περιμένοντας το γονιό του. Εάν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο ξεκινήστε τον αρχικό έλεγχο μετά από 10 λεπτά και αυξήστε το διάστημα στα 20 λεπτά που είναι το μέγιστο. Επαναλάβετε τη μέθοδο κάθε φορά που το μωρό σας ξυπνάει μέσα στη νύχτα ξεκινώντας από τον ελάχιστο χρόνο αναμονής και φτάνοντας τον μέχρι τον μέγιστο, μέχρι την ώρα του πρωινού ξυπνήματος.


"Τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη της θετικής ψυχολογίας, υπάρχει μία αμφισβήτηση και ένας αντίλογος σχετικά με το πόσο ασφαλή είναι η παραπάνω μέθοδος για την συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Ο αντίλογος είναι ότι το παρατεταμένο κλάμα μπορεί να το επηρεάσει συναισθηματικά. Πολύ συχνά όμως προκειμένου να βάλουμε όρια σε μία στάση ή συμπεριφορά του παιδιού, χρειάζεται να είμαστε λίγο πιο αποφασιστικοί. Ο κάθε γονιός που γνωρίζει καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο το παιδί του αντιδρά και συνεργάζεται, θα αποφασίσει εάν αυτή η μέθοδος ταιριάζει στο δικό του παιδί".


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X