Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Μίλα στην κόρη σου για την έννοια της ομορφιάς πριν το κάνει η βιομηχανία μόδας
Μίλα στην κόρη σου για την έννοια της ομορφιάς πριν το κάνει η βιομηχανία μόδας  thumbnail

Μίλα στην κόρη σου για την έννοια της ομορφιάς πριν το κάνει η βιομηχανία μόδας

Ένα σημαντικό βίντεο από την εκστρατεία γνωστής εταιρείας σχετικά με τη διαμόρφωση υγιούς αυτοεκτίμησης. Το μήνυμα που περνάει είναι:

 Γονείς: μιλήστε με τα παιδιά σας για την έννοια της ομορφιάς πριν προλάβει να τους μιλήσει η βιομηχανία της ομορφιάς (και της μόδας, του θεάματος, των ΜΜΕ κτλ.). 
Ο σύγχρονος άνθρωπος βομβαρδίζεται διαρκώς από χιλιάδες μηνύματα τα οποία (ακόμα και όταν δεν τα προσέχει) σιγά σιγά του επηρεάζουν τα πρότυπα εξωτερικής εμφάνισης και τον οδηγούν στο να νιώθει αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τις εξωτερικές του ατέλειες, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι είναι εφικτή η τελειότητα της εμφάνισης. Σε όλες τις ηλικίες (πόσο μάλλον στην παιδική, κατά την οποία η κριτική ικανότητα και ο ρεαλισμός δεν είναι ακόμα ανεπτυγμένα) είναι αδύνατο να μην επηρεαστούμε από τις εικόνες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι και από τα μηνύματα που εξαιρετικά συστηματικά στοχεύουν να μας επηρεάσουν. Αυτό το βίντεο παρουσιάζει ένα δείγμα από τις εικόνες που δεχόμαστε μέσα από τα ΜΜΕ και τις διαφημίσεις, οι οποίες μας οδηγούν σε έντονη δυσαρέσκεια για τον εαυτό μας και στην επιδίωξη μιας αδύνατης τελειότητας.


Από την εκπαιδευτική συμβουλευτική ψυχολόγο Δρ. Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X