Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Κιρσοί: Γιατί να επιλέξεις ενδοαυλική θεραπεία με Laser;
Κιρσοί: Γιατί να επιλέξεις ενδοαυλική θεραπεία με Laser; thumbnail

Κιρσοί: Γιατί να επιλέξεις ενδοαυλική θεραπεία με Laser;


Από την εμπειρία ετών μπορούμε να γνωρίζουμε πλέον ότι η πιο αξιόπιστη θεραπεία των κιρσών είναι η ενδοαυλική θεραπεία με Laser. Είναι μια σύγχρονη, ασφαλής και με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα θεραπεία, η οποία δεν απαιτεί γενική αναισθησία, έχει ελάχιστο χρόνο νοσηλείας που διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες μετά την επέμβαση και επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει πίσω στην καθημερινότητα και την εργασία του ακόμη και την επόμενη ημέρα χωρίς να πονά και χωρίς να αποφεύγει τις αγαπημένες του συνήθειες.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός της ενδοαυλικής θεραπείας των κιρσών με τις micro-φλεβεκτομές των κιρσών εξασφαλίζει, εκτός των άλλων, και ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.


Οι ασθενείς που πάσχουν από κιρσούς θα πρέπει επιπλέον να γνωρίζουν πως υπάρχει και η συντηρητική θεραπεία των κιρσών η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ελαστικών καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης, με ή χωρίς τη χορήγηση συνοδών φαρμάκων από το στόμα. Η θεραπεία αυτή όμως δεν λύνει ριζικά το πρόβλημα, αλλά μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών και επιβραδύνει την φυσική εξέλιξη των κιρσών.


Επιπλοκές των κιρσών


Οι περισσότεροι ασθενείς αναρωτιούνται για ποιο λόγο θα πρέπει να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο φλεβικό τους σύστημα. Ίσως αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως οι κιρσοί, ανεξάρτητα της βαρύτητας και ανεξάρτητα από το αν προκαλούν συμπτώματα ή όχι, είναι πιθανό να προκαλέσουν επιπλοκές, κάποιες από τις οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρές.


Μια από τις πιο σοβαρές επιπλοκές των κιρσών είναι η θρόμβωση. Εάν αναπτυχθεί θρόμβος σε κιρσό, η περιοχή στην οποία βρίσκεται θα είναι επώδυνη, σκληρή ενώ το δέρμα θα είναι έντονα κόκκινο. Αυτή η επιπλοκή ονομάζεται επιπολής θρομβοφλεβίτιδα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό κάθε ασθενής με αυτό το πρόβλημα να αναζητήσει εξειδικευμένη βοήθεια από τον αγγειοχειρουργό του. Ο θρόμβος αυτός μπορεί να επεκταθεί και να εισέλθει σε βαθειά φλέβα του ποδιού, προκαλώντας εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για πνευμονική εμβολή.


Σημαντικός είναι επίσης ο κίνδυνος αιμορραγίας μετά από τρώση του δέρματος που καλύπτει τον κιρσό, δηλαδή να προκληθεί κιρσορραγία.


medicalblog.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X