Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Μόλις γνωριστήκατε: Γιατί δεν πρέπει να τον παίρνεις πολλά τηλέφωνα
Μόλις γνωριστήκατε: Γιατί δεν πρέπει να τον παίρνεις πολλά τηλέφωνα  thumbnail

Μόλις γνωριστήκατε: Γιατί δεν πρέπει να τον παίρνεις πολλά τηλέφωνα

Aναγνώστριά μας ρωτά:


Πρέπει να παίρνεις έναν άνδρα τηλέφωνο μετά από ένα ραντεβού ή όχι; Γενικά πρέπει η γυναίκα να έχει τπο ρόλο κηνυγού; 


Αγαπητή αναγνώστρια διαβάστε τι αναφέρει η συνεργάτιδά μας, ψυχολόγος Ασημίνα Κολοκούρη 


"Μερικοί μπορεί να διαφωνήσουν, αλλά η προσωπική μου άποψη ως ψυχολόγος είναι να διατηρούνται κάποια στοιχεία από τους βασικούς ρόλους του άνδρα και της γυναίκας, όπως για παράδειγμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, το να ξεκινά τις κινήσεις για μια σχέση, ένας άνδρας, αντί μια γυναίκα. Αυτό δίνει στον άνδρα μια αίσθηση ότι κατευθύνει την σχέση και επιλέγει ποια γυναίκα θέλει , αίσθηση ανδρισμού που την χρειάζεται και του είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει και να εκτιμήσει και την γυναίκα αν αυτή ανταποκριθεί, και στην γυναίκα επίσης, αυτό δίνει την αίσθηση ότι είναι επιθυμητή και ότι έχει επιλογές, μιας και εκείνη επιλέγει με ποιόν από όλους όσους την θέλουν, θα δεχτεί να βγεί.


Επίσης θα συνιστούσα στις γυναίκες να αφήνουν τους άνδρες να τους τηλεφωνούν συχνότερα ή και αποκλειστικά στην αρχή, και να ζητούν να τις δούν, μια και αυτό  εκτός  από το ότι αφήνει έναν άνδρα να ασχοληθεί ήσυχος με τη δουλειά του, πράγμα που θα εκτιμήσει πολύ, λειτουργεί καλύτερα  πρακτικά και ειδικά στις περιπτώσεις ανδρών που εύκολα αισθάνονται ασφυκτικά στις σχέσεις, ειδικά με γυναίκες που τους παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια ή τους πνίγουν στα ερωτικά μηνύματα από τις πρώτες μέρες. Αναφέρομαι κυρίως στις γυναίκες που το παρακάνουν και υπερεπενδύουν. Η άποψη μου είναι ότι κάποια πράγματα καθορίζονται από την αρχή σε μια σχέση και  πολλές φορές, δυναμικές γυναίκες που εφαρμόζουν τις τακτικές της δουλείας τους στις σχέσεις, βρίσκονται περιτριγυρισμένες από παθητικούς άνδρες η  από κάποιον που η δυναμικότητα με την οποία τον κυνηγούν, δεν του αφήνει κανέναν χώρο να υπάρξει σαν άνδρας ο ίδιος, με αποτέλεσμα ή να φύγει αισθανόμενος άχρηστος ή πνιγμένος ή ευνουχισμένος, ή να κάτσει, αλλά να έχει παθητικό ρολό, πράγμα που μακροπρόθεσμα απογοητεύει και την γυναίκα, εκτός φυσικά αν της αρέσει να διατάζει το σύντροφο της.


Συνήθως άνδρες που δέχονται να είναι υποτιμημένοι ή παθητικοί στη σχέση, θα βρούν αργότερα κάποιον τοξικό τρόπο να επαναστατήσουν, όπως πχ η απατή η ξαφνική εγκατάλειψη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X