Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Μελάνωμα: Με συνδυασμό φαρμάκων το νίκησαν!
Μελάνωμα: Με συνδυασμό φαρμάκων το νίκησαν! thumbnail

Μελάνωμα: Με συνδυασμό φαρμάκων το νίκησαν!

Ακόμη πιο εντυπωσιακά από τις πρώτες θετικές αξιολογήσεις που είχαν παρουσιαστεί πρόσφατα είναι τα αποτελέσματα των δοκιμών μιας νέας ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα), καθώς σύμφωνα νέες δημοσιεύσεις περισσότεροι από το 60% των ασθενών που έλαβαν τη θεραπεία και ήταν στο τελικό στάδιο, είναι ζωντανοί δύο χρόνια αργότερα.


Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας, της οποίας ηγήθηκε ο Στίβεν Χόντι, διευθυντής του Κέντρου Μελανώματος στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Ντάνα-Φάρμπερ των ΗΠΑ, παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης για την Ερευνα κατά του Καρκίνου που έγινε στη Νέα Ορλεάνη και σύμφωνα με αυτά 142 ασθενείς έλαβαν συνδυαστική θεραπεία με τα φάρμακα nivolumab και ipilimumab, τα οποία στην ουσία στρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά των όγκων. Και οι 142 μέχρι τη στιγμή της χορήγησης του ανοσοθεραπευτικού κοκτέιλ, λάμβαναν τη στάνταρ θεραπεία που λαμβάνουν οι ασθενείς με μελάνωμα σε τελικό στάδιο και είχαν ως μέγιστη πρόβλεψη 9 μήνες ζωής. Τα αποτελέσματα Μετά τη χορήγηση των φαρμάκων της ανοσοθεραπείας, το 60% των ασθενών είναι ζωντανοί δύο χρόνια αργότερα, ενώ το 50% των όγκων σχεδόν εξαφανίστηκαν. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε ένα στα πέντε περιστατικά οι όγκοι διαλύθηκαν πλήρως.


Από τις δοκιμές που έχουν γίνει οι ειδικοί έχουν εντοπίσει επίσης εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα και για περιπτώσεις άλλων καρκίνων, όπως στον πνεύμονα, στο έντερο, στις ωοθήκες και στη μήτρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα φάρμακα, τα οποία λειτουργούν παρεμβαίνοντας στο ανοσοποιητικό σύστημα «επανεκπαιδεύοντάς» το, είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στη μάχη εναντίον του καρκίνου τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. ethnos

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X