Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Bρέφος: Πώς το μαθαίνουμε να αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους
Bρέφος: Πώς το μαθαίνουμε να αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους  thumbnail

Bρέφος: Πώς το μαθαίνουμε να αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους

 


Το μωράκι μας μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και το χρονικό διάστημα μεταξύ 1-6 μηνών μαθαίνει να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους γύρω του και να ανακαλύπτει νέα πράγματα. Επίσης, μαθαίνει να εστιάζει το βλέμμα του σε αντικείμενα. Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, μας εξηγεί ότι το μωράκι μας, θα πρέπει να εστιάζει την προσοχή του, για τουλάχιστον 1 λεπτό τη φορά, για αρκετές φορές μέσα στη μέρα.


 


Πώς να βοηθήσουμε το μωρό μας να εστιάζει το βλέμμα του:
• Παρατηρούμε τα πιθανά σημάδια που μπορεί να μας δίνει το μωρό μας προκειμένου να μας δείξει ότι κάτι το ενδιαφέρει. Για παράδειγμα κάποια σημάδια είναι να χαμογελάει, να κοιτάζει επίμονα, να κουνάει τα χέρια του κλπ.
• Προσπαθούμε να καταλάβουμε εάν κάποια δραστηριότητα δεν ενδιαφέρει το μωρό μας ή έχει κουραστεί πολύ. Για παράδειγμα μπορεί να είναι ανήσυχο, να κοιτάζει μακριά κλπ.
• Βάζουμε το μωρό μας σε τέτοια θέση έτσι ώστε να μπορεί να κοιτάζει καλύτερα το πρόσωπο μας, όταν το κάνουμε μπάνιο, όταν το ταΐζουμε κλπ.
• Όταν κοιταζόμαστε με το μωρό μας, του κάνουμε αστείες γκριμάτσες και βγάζουμε ήχους προκειμένου να του προσελκύσουμε το ενδιαφέρον
• Παρατηρούμε εάν το μωρό μας κάνει προσπάθεια να μας "μιλήσει" και ανταποκρινόμαστε με το να μιμούμαστε τους ήχους, το χαμόγελο του κλπ.
• Κατά τη διάρκεια της ημέρας, του δίνουμε ένα παιχνίδι τη φορά, που μπορεί να του τραβήξουν την προσοχή, όπως είναι οι κουδουνίστρες. Κουνάμε την κουδουνίστρα, ώστε να παράγει ήχο και σταματάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Παρατηρούμε την αντίδραση του μωρού μας και του δίνουμε χρόνο να επεξεργαστεί το παιχνίδι


 


Συμβουλή Ειδικού:
Εάν το μωράκι σας έχει δυσκολία στην αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί περισσότερο χρόνο να εστιάσει την προσοχή του σε διάφορα πράγματα. Ανακαλύψτε τι το ενδιαφέρει και τι όχι και φροντίστε να νιώθει ήρεμο και ασφαλή στο περιβάλλον του.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X