Αρχική / Υγεία / Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία / Πώς τα μικρόβια ενεργοποιούν τον διαβήτη τύπου 1
Πώς τα μικρόβια ενεργοποιούν τον διαβήτη τύπου 1 thumbnail

Πώς τα μικρόβια ενεργοποιούν τον διαβήτη τύπου 1


Ερευνητές του Cardiff University χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογία ανακάλυψαν ότι βακτήρια είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση των Τ-κυττάρων.
Μικρόβια θα μπορούσαν ενδεχομένως να παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση διαβήτη τύπου 1 ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να εξουδετερώσει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη, αναφέρει νέα έρευνα.


Ερευνητές του Cardiff University χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογία ανακάλυψαν ότι βακτήρια είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση των Τ-κυττάρων.


Στον διαβήτη τύπου 2 τα Τ- κύτταρα επιτίθενται στα βήτα- κύτταρα του παγκρέατος που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ινσουλίνης.


Αν υπάρχει απουσία των βήτα- κυττάρων οι ασθενείς βασίζονται σε καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης για να παραμείνουν υγιείς.


Για πρώτη φορά, τα ευρήματα, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Clinical Investigation, δείχνουν το πώς μικρόβια θα μπορούσαν να ενεργοποιούν τα Τ- κύτταρα και τον διαβήτη τύπου 1 και επίσης δείχνουν προς πιο γενικό μηχανισμό για την αιτία άλλων αυτοάνοσων νόσων.


 


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X