Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Υπερβολικά… γόνιμες οι γυναίκες με πολλές αποβολές
Υπερβολικά... γόνιμες οι γυναίκες με πολλές αποβολές thumbnail

Υπερβολικά… γόνιμες οι γυναίκες με πολλές αποβολές

Οι γυναίκες οι οποίες χάνουν κατ’ επανάληψη τα μωρά τους νωρίς στην εγκυμοσύνη, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι υπερβολικά γόνιμες, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βρετανία και την Ολλανδία.

Σε σχετική μελέτη ανακάλυψαν πως πολλές γυναίκες με καθ’ έξιν αποβολές έχουν οξυμένη ικανότητα εμφύτευσης εμβρύων στη μήτρα, που έχει ως συνέπεια να εμφυτεύονται και τα ατελή έμβρυα, τα οποία είναι αδύνατον να επιβιώσουν.

«Πολλές από τις γυναίκες που πάσχουν από επαναλαμβανόμενες αποβολές αισθάνονται ενοχές, πιστεύοντας ότι κάτι στον οργανισμό τους απορρίπτει την εγκυμοσύνη», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Νικ Μακλόν, καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας και επικεφαλής του ομώνυμου Τμήματος στο Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον.

«Εμείς όμως ανακαλύψαμε πως μάλλον ισχύει το αντίθετο: είναι υπερβολικά γόνιμες, καθώς το σώμα τους επιτρέπει ακόμα σε έμβρυα που δεν έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης, να εμφυτεύονται στη μήτρα τους».

Ο καθηγητής Μακαλόν και συνάδελφοί του από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Ουτρέχτης, συνέκριναν κύτταρα από το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας γυναικών με καθ’ έξιν αποβολές με αυτά από τη μήτρα γυναικών οι οποίες ουδέποτε είχαν αποβάλλει.

Έτσι ανακάλυψαν πως τα κύτταρα των γυναικών που απέβαλλαν είχαν την τάση να ενθαρρύνουν την εμφύτευση των εμβρύων ανεξάρτητα από την ποιότητά τους, ενώ τα κύτταρα των γυναικών που δεν απέβαλλαν ήταν πολύ πιο επιλεκτικά.«Μόνον το 30% των φυσικών συλλήψεων εξελίσσονται σε εγκυμοσύνη, οι υπόλοιπες χάνονται μέσα σε λίγες μέρες από την ώρα που συμβαίνουν», τόνισε ο δρ Μακλόν.

«Ευτυχώς, οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουν γι’ αυτές τις απώλειες, διότι συμβαίνουν πολύ πριν παρουσιάσουν καθυστέρηση στην περίοδό τους».

Και συνέχισε: «Όταν, όμως, η μήτρα μιας γυναίκας επιτρέπει την εμφύτευση όλων των εμβρύων, ακόμα και εκείνων που έχουν προβλήματα, η εμφύτευση μπορεί να διαρκέσει αρκετά ώστε να οδηγήσει σε ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης».

Ο δρ Μακλόν εκτιμά ότι τα ευρήματα αυτά, που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «PLoS One», αποτελούν σημαντικό βήμα προόδου στον τομέα των καθ’ έξιν αποβολών.

«Για πρώτη φορά οι γυναίκες αυτές έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν ευθύνονται οι ίδιες με αρνητικό τρόπο, αλλά μάλλον με υπερβολικά καλό τρόπο», είπε.

«Τώρα που κατανοούμε καλύτερα τι ακριβώς τους συμβαίνει, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να βρούμε τρόπους για να διορθώσουμε το πρόβλημα».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X