Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Πυελική φλεγμονή: Μια σοβαρή μόλυνση που προσβάλλει τις γυναίκες
Πυελική φλεγμονή: Μια σοβαρή μόλυνση που προσβάλλει τις γυναίκες  thumbnail

Πυελική φλεγμονή: Μια σοβαρή μόλυνση που προσβάλλει τις γυναίκες

Η ττυελική φλεγμονή είναι σοβαρή μόλυνση και προσβάλλει τις γυναίκες, συνήθως μετά την προσβολή τους από χλαμύδια ή από γονόρροια. Η μόλυνση εξαπλώνεται στις σάλπιγγες και τις ωοθήκες. Η πυελική φλεγμονή, αν δεν θεραπευτεί, μπορεί να προκαλέσει στειρότητα, ακόμη και εξωμήτρια κύηση (το γονιμοποιημένο ωάριο εγκαθίσταται στη σάλπιγγα, και το έμβρυο που αρχίζει να αναπτύσσεται είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί επειγόντως με χειρουργική επέμβαση).


Τα συμπτώματα της πυελικής φλεγμονής είναι πυρετός, πόνος χαμηλά στην κοιλιά, και περίοδος με πολΰ αίμα και πόνο. Μπορεί όμως να μην παρουσιαστούν από την αρχή αυτά τα συμπτώματα, αλλά αφού περάσουν εβδομάδες ή μήνες μετά τη μόλυνση. Αν υπάρξει υποτροπή της πυελικής φλεγμονής, οι συνέπειες είναι σοβαρότερες και ο κίνδυνος στειρότητας είναι μεγαλύτερος.


Η γονόρροια μοιάζει με τα χλαμύδια, είναι όμως βαρύτερο νόσημα. Μεταδίδεται με την κολπική, την πρωκτική και τη στοματική επαφή. Τα μάτια των νεογνών μολύ-νσνται κατά τον τοκετό, όταν η μητέρα είναι μολυσμένη.


Συμπτώματα της γονόρροιας είναι: Πόνος κατά την ούρηση (συχνότερα στους άντρες), και εκκρίσεις από το πέος ή τον κόλπο. Ωστόσο, η γονόρροια μπορεί να μην παρουσιάσει συμπτώματα. Και οι άντρες και οι γυναίκες μπορεί να μην έχουν συμπτώματα από τη μόλυνση αυτή, μετά από πρωκτική ή στοματική σεξουαλική επαφή, ή μπορεί, απλά, να έχουν πονόλαιμο.


Αν δεν γίνει η κατάλληλη θεραπεία, η γονόρροια μπορεί να προκαλέσει πυελική φλεγμονή και στειρότητα στις γυναίκες, καθώς και στειρότητα στους άντρες, επειδή μπορεί να καταστρέψει τους σπερματικούς πόρους. Μερικές φορές, επίσης, προκαλεί έναν τύπο αρθρίτιδας. Η γονοκοκκική αμυγδαλίτις μπορεί να προκληθεί από στοματική σεξουαλική επαφή με μολυσμένο άτομο.X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X