Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Γιατί κάποια παιδιά έχουν συχνά ημικρανίες;
Γιατί κάποια παιδιά έχουν συχνά ημικρανίες;  thumbnail

Γιατί κάποια παιδιά έχουν συχνά ημικρανίες;

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμινών μπορεί να συνδέονται με τις ημικρανίες στα παιδια.


Aπό τον παιδίατρο Νίκο Βουδούρη 


   Νέα μελέτη αναφέρει ότι τα παιδιά που παρουσιάζουν συχνά ημικρανίες μπορεί να έχουν χαμηλά επίπεδα σε ορισμένες βιταμίνες και αντιοξειδωτικών στο αίμα τους.


  Ερευνητές διαπίστωσαν , ότι παιδιά και έφηβοι που εμφάνιζαν σε υψηλά ποσοστά πονοκεφάλους και ημικρανίες είχαν μέτριες ελλείψεις της βιταμίνης D, ριβοφλαβίνης ( βιταμίνη Β2) και στο συνένζυμο Q10  (χρησιμεύει για την παραγωγή ενέργειας μέσα στα κύτταρα ).


  Ο Dr. Hershey ,Παιδονευρολόγος Διευθυντής του κέντρου πονοκεφάλου στο νοσοκομείο του Σινσινάτι αναφέρει ότι οι ελλείψεις των βιταμινών είναι κοινές μεταξύ των παιδιών και των εφήβων που έχουν συχνές ημικρανίες  και ότι η ανεπάρκεια αυτών συμβάλλει στην ανάπτυξη των πονοκεφάλων.


  Τα παιδιά με ημικρανίες που βρίσκονται να έχουν ανεπαρκή επίπεδα βιταμινών μπορούν να βοηθηθούν μέσω της κατανάλωσης υγιεινών τροφών και απο τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών.


  Στη μελέτη αυτή που έγινε έλαβαν μέρος 7.800 παιδιά , έφηβοι και νέοι ενήλικες οι οποιοί παρακολουθούνταν απο τους ερευνητές στο κέντρο πονοκεφάλου κατά τη διάρκεια μίας περιόδου 18 ετών. Τα παιδιά αυτά υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αίματος για τον έλεγχο της βιταμίνης D,της  ριβοφλαβίνης ,του  φυλλικού οξέως και για το συνένζυμο Q10. Τα παιδιά επίσης ρωτήθηκαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και αν πήραν κάποιο βιταμινούχο σκεύασμα στο παρελθόν.


  Αν και ο ακριβής ρόλος που μπορεί να παίζει η ανεπάρκεια βιταμινών στη εμφάνιση ημικρανίας είναι ασαφής , οι βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές σε πολλούς μηχανισμούς , συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργιών που ευθύνονται για τη παραγωγή ενέργειας και για τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο και την ευαισθησία των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο.


Η πιο σημαντική συμβουλή για τα παιδιά με ημικρανίες είναι να επικεντρωθούν σε τρείς παράγοντες του τρόπου ζωής ώστε να υπάρχει  πρόληψη αυτών των πονοκεφάλων : Καλή ποιότητα ύπνου κάθε βράδυ, να αθλούνται τακτικά , να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την κατανάλωση πολλών υγρών για τη αποφυγή αφυδάτωσης και τη λήψη βιταμινών.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X