Αρχική / More / Νομικά / Η δικηγόρος Χρύσα Εψίμου σας απαντά
Η δικηγόρος Χρύσα Εψίμου σας απαντά thumbnail

Ο ΤΑΚΗΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BORO.GR

Η δικηγόρος Χρύσα Εψίμου σας απαντά

Αναγνώστης μας ρωτά: Γεια σας Δουλεύω στην αεροπορία  μόνιμος υπάλληλος περίπου δεκα Χρόνια και ο προϊστάμενος μου μοιραρχος με απειλή για να του κάνω τις δουλειές που δεν είναι στην ειδικότητα μου οτι θα με βγάλει σε Εγγραφή απολόγια εάν κάποιο πρωί καθυστερήσω να παω κανονικά στην ωρα μου   1 Τι μου προτείνετε να κάνω   2  Εάν μου κάνει Εγγραφή απολογία λόγω ωραρίου τι επιπτώσεις θα εχω Ευχαριστώ


Στο ερώτημά σας απάντησε η δικηγόρος Χρύσα Εψίμου


1.- οι εργασίες εκτός των υποχρεώσεων που προβλέπει η σύμβαση με το δημόσιο, σαφώς απαγορεύονται. Ο εργαζόμενος δικαιούται να παραπονεθεί εγγράφως στην υπηρεσία του, αναφέροντας λεπτομερώς τους λόγους και όσα του ζητούνται.


2.- αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούται να απουσιάζει από την εργασία του, ούτε καν απλώς να καθυστερεί, και στην περίπτωση αυτή ορθά γίνεται από τον προϊστάμενο του κλήση σε έγγραφη απολογία, ακόμη και αν γίνεται εκβιαστικά. Δηλαδή, το ένα είναι ανεξάρτητο από το άλλο.


Στην περίπτωση έγγραφης απολογίας ο εργαζόμενος δεν μπορεί να ισχυριστεί καταχρηστική συμπεριφορά προϊσταμένου, αφού όντως καθυστέρησε να πάει στην εργασία του. Το τι συνέπειες θα έχει για την καθυστέρηση είναι ανάλογες με την κρίση της επιτροπής στην ΕΔΕ που θα διαταχθεί.


Εννοείται ότι, αν στη διάρκεια της ΕΔΕ ο εργαζόμενος αποκαλύψει τη συμπεριφορά του διοικητή του, μπορεί και αυτεπαγγέλτως να διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος και του διοικητή.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X