Αρχική / More / Νομικά / Κληρονομητήριο: τι κόστος έχει και τι χρειάζεται για να εκδοθεί;
Κληρονομητήριο: τι κόστος έχει και τι χρειάζεται για να εκδοθεί; thumbnail

Η ΡΕΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Κληρονομητήριο: τι κόστος έχει και τι χρειάζεται για να εκδοθεί;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Ποιο ειναι το κοστος κληρονομητηριου με αμοιβη δικηγορου και χωρις αμοιβη. Για να εκδοθει κληρονομητηριο απαραιτητη προυποθεση ειναι να κηρυχθει η διαθηκη κυρια η δεν χρειαζεται; Αν χρειαζεται ποιο ειναι το κοστος για να εκδοθει κυρια χρειαζεται παρουσια δικηγουρου; ευχαριστω εκ των προτερων.


Στο ερώτημά σας απάντησε η δικηγόρος Χρύσα Εψίμου: 


Η έκδοση κληρονομητηρίου δεν έχει να κάνει με τη δημοσίευση διαθήκης ή με την κήρυξη της ως κυρίας. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα και δύο διαφορετικές διαδικασίες. Η δημοσίευση διαθήκης είναι μόνο αυτό που λέει: γίνεται γνωστή μία διαθήκη. Η κήρυξη της διαθήκης ως κυρίας σημαίνει μόνο ότι αν περάσουν 5 χρόνια δεν προσβάλλεται από κανένα για το κύρος της. Απαιτείται δικαστήριο και παράσταση δικηγόρου αλλά μετά πρέπει ή να εκδοθεί κληρονομητήριο ή να γίνει αποδοχή των κληρονομιαίων απο τον κληρονόμο εκ διαθήκης.


Το κληρονομητήριο είναι πιστοποιητικό που εκδίδεται από δικαστήριο με βάση δικαστική απόφαση που έχει προηγηθεί. Πιστοποιεί το κληρονομικό δικαίωμα είτε υπάρχει διαθήκη είτε όχι αλλά εκτός από τη διαθήκη- αν υπάρχει- ελέγχεται αν έγινε αποποίηση από κάποιον από τους κληρονόμους, αν διεκδικείται το κληρονομικό δικάιωμα κάποιου από τους κληρονόμους και αν υπάρχουν και άλλες διαθήκες ή καμία. Σαφώς απαιτείται παράσταση δικηγόρου. Το κληρονομητήριο προτιμάται όταν υπάρχουν τραπεζικές καταθέσεις διότι το ζητούν οι τράπεζες. 


Οσον αφορά τις αμοιβές, εξαρτώνται από πολλά πράγματα και είναι καλύτερο να μιλήσετε με το δικηγόρο σας.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X