Αρχική / More / Life stories / Οι υποψήφιοι ηγέτες της Κεντροαριστεράς: Ο «πράσινος Τσίπρας», ο πρώην πρύτανης, ο «παπανδρεϊκός» και οι άλλοι διεκδικητές της αρχηγίας
Οι υποψήφιοι ηγέτες της Κεντροαριστεράς: Ο «πράσινος Τσίπρας», ο πρώην πρύτανης, ο «παπανδρεϊκός» και οι άλλοι διεκδικητές της αρχηγίας thumbnail

Οι υποψήφιοι ηγέτες της Κεντροαριστεράς: Ο "πράσινος Τσίπρας", ο πρώην πρύτανης, ο "παπανδρεϊκός" και οι άλλοι διεκδικητές της αρχηγίας

Κάθε πρόβλεψη που είχε γίνει ανέτρεψαν τελικά οι υποψήφιοι ηγέτες του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιότητας έληξε στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής και μέχρι και την τελευταία στιγμή εμφανίζονταν υποψήφιοι αρχηγοί. Τελικά η «μπίλια» έκατσε σε διψήφιο νούμερο, καθώς στην κούρσα της ηγεσίας μπαίνουν 10 ονόματα!


Πέρα από τους υποψηφίους που είχαν ανακοινώσει εδώ και μέρες ότι σκοπεύουν να διεκδικήσουν την αρχηγία, γρίφος παρέμενε σχεδόν μέχρι τέλους, η στάση που θα κρατούσαν σημαίνοντα στελέχη, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τελικά δεν θα διεκδικήσει το χρίσμα. Αντίθετα, την έκπληξη έκαναν πολιτικοί που ουδείς τους είχε… υπολογίσει.


Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής Αλιβιζάτου που έχει και την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών, οι υποψήφιοι είναι οι εξής: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.


Με τη σειρά αυτή λοιπόν, ας τους γνωρίσουμε αναλυτικά…


Νίκος Ανδρουλάκης: Ο «πράσινος Τσίπρας» από την ΕυρωβουλήΈνας από τους νεότερους υποψήφιους για την αρχηγία, ο Νίκος Ανδρουλάκης, φιλοδοξεί να φύγει από την Ευρωβουλή, στην οποία έχει εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ και να αναλάβει τα ηνία της νέας Κεντροαριστεράς.


Γεννημένος το 1979 στην Κρήτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συνέχισε με μάστερ και διδακτορικό. Επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός, ο κ. Ανδρουλάκης παράλληλα με τις πολιτικές του δραστηριότητες, διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα.


Ο πατέρας του, Μαρίνος, υπήρξε υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη στην Κρήτη. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική εκδηλώθηκε από νωρίς, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, όταν παρακολούθησε τυχαία μια συνέλευση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου σπούδαζε πολιτικός μηχανικός. «Είδα τη ΔΑΠ και τα ΕΑΑΚ να έχουν βάλει στη μέση κάτι κακομοίρηδες της ΠΑΣΠ και επαναστάτησα» είχε διηγηθεί.


Το 2008 και μόλις 29 χρόνων, ο νεαρός με το… παλιομοδίτικο μούσι έκανε την έκπληξη στο 8ο Συνέδριο και εκλέχθηκε στη δεύτερη θέση του Εθνικού Συμβουλίου, πίσω από τη Φώφη Γεννηματά. Το 2013 επανεκλέγεται και παράλληλα αναλαμβάνει θέση του γραμματέα της ΚΠΕ έχοντας προβληθεί ως ο «πράσινος Τσίπρας».«Ο Τσίπρας είναι επιλογή της ηγεσίας του κόμματός του. Εγώ βγήκα δεύτερος στο συνέδριο και ήμουν επιλογή της βάσης. Η δική μου προοπτική είναι πιο γνήσια» είχε πει ήδη από το 2008. Αντίπαλοι τον κατηγόρησαν ως «παιδί» του Βενιζέλου, ο οποίος μάλιστα είχε προβλέψει παλιότερα ότι ο επόμενος αρχηγός του ΠαΣοΚ θα προέρχεται από τη γενιά των 30άρηδων. Όπως ήρθαν τα πράγματα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην  γίνει, αλλά ο ίδιος διεκδικεί την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.


Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ανδρουλάκης κάνει λόγο για μια «δημιουργική προσπάθεια που ξεκινάμε» προσθέτοντας ότι «είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας». «Γυρίζουμε σελίδα με αυτούς που θέλουν να κάνουν και όχι με όσους θέλουν να γίνουν. Υπόσχομαι να δουλέψω με αφοσίωση, θάρρος και ειλικρίνεια».


Κωνσταντίνος Γάτσιος: Ο πρώην πρύτανης που δεν περιορίζεται στο πανεπιστήμιο, αλλά παίρνει θέση για τα κοινάΉταν μία από τις «εκπλήξεις» κι ένα από τα λιγότερο γνωστά ονόματα που μπήκαν στην κούρσα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος είναι πρώην Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης.


Γεννημένος το 1957, ο Κωνσταντίνος Γάτσιος έλαβε το πτυχίο του στα Οικονομικά από το ΕΚΠΑ και συνέχισε με μάστερ και διδακτορικό στο Κέιμπριτζ. Παράλληλα με τη θέση του  καθηγητή στο πανεπιστήμιο, συχνά δημοσιεύει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά -όντας άλλωστε και ο ίδιος κριτής σε ανάλογα έντυπα- και συνεισφέρει και σε βιβλία σχετικά με τα οικονομικά. Έχει διατελέσει μέλος πολλών διεθνών εκπαιδευτικών και επιστημονικών οργανισμών.


Εκτός της επιστημονικής του ενασχόλησης, όμως, ασχολείται με τα κοινά, με συχνές τοποθετήσεις τα τελευταία χρόνια, είτε με συνεντεύξεις, είτε με αρθρογραφία σε εφημερίδες. Ενδεικτικά, στο δημοψήφισμα είχε ταχθεί με το «ναι» καλώντας «τον κάθε Έλληνα πατριώτη, κάθε υπεύθυνου πολίτη, να υπερψηφίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ ψηφίζοντας “ναι” και απορρίπτοντας το “όχι”». Μιλώντας για την  ελληνική κρίση, είχε υποστηρίξει ότι «είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι φτάσαμε εδώ επειδή άλλοι φταίνε» και πως «το κλειδί της εξόδου από την κρίση στην οποία έχει βρεθεί,  βρίσκεται στα χέρια τα δικά μας, ούτε της κυρίας Μέρκελ, ούτε οποιοδήποτε».


Τέλος, είχε πάρει και  θέση για την υπόθεση Γεωργίου, στηρίζοντας των πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, και επισημαίνοντας πως το θέμα είναι επί της ουσίας ανύπαρκτο και «σέρνεται» προκειμένου να εξυπηρετεί πολιτικούς σχεδιασμούς και πως μαζί με το θέμα αυτό «σέρνεται»  και ταλαιπωρείται ολόκληρη η χώρα.


Στη δήλωση υποψηφιότητάς του ανέφερε: «Η απόφασή μου αυτή αποτελεί για μένα μία πράξη καθήκοντος. Θεωρώ ότι έχω τη δυνατότητα να συμβάλλω με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο στη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που θα οδηγήσει τη χώρα σε μία πορεία που θα τη φέρει έξω από τη βαθιά και επικίνδυνη κρίση στην οποία βρίσκεται».


Φώφη Γεννηματά: Η πρώτη γυναίκα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει να φέρει… άρωμα γυναίκας και στον νέο πολιτικό φορέαΗ νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις και είναι μια από τις επικρατέστερες για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα. Εντυπωσιακή ήταν άλλωστε και η κατάθεση της υποψηφιότητα της, πηγαίνοντας στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου συνοδευόμενη από 50 νεολαίους, ενώ οι 1.000 υπογραφές που κατέθεσε (όρος για τη συμμετοχή στη διαδικασία) προέρχονταν από ανθρώπους που γεννήθηκαν μετά το ’81.


«Η Νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Κατέθεσα μαζί και χίλιες αγωνίες και προσδοκίες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το 81. Και μια  δική μου δέσμευση. Να  αγωνιστώ μαζί τους, για μια Ελλάδα  με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, αξιοπρέπεια και περηφάνια για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαι αισιόδοξη, όλοι μαζί μπορούμε», δήλωσε.


Κόρη του ιδρυτικού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Γεννηματά, η Φώφη μεγάλωσε και πήγε στο της Λύκειο Φιλοθέης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα φοιτητικά της χρόνια συμμετείχε στη φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ ΠΑΣΟΚ και σε πολλές Επιτροπές Δράσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τη σχέση των Νέων με την Αυτοδιοίκηση. Εξελέγη βουλευτής Α' Αθηνών το 2000 με το ΠΑΣΟΚ.


Αν και στην αρχή της πολιτικής της καριέρας ζούσε υπό τη βαριά παρακαταθήκη του πατέρα της, καθώς περνούσαν τα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της πολιτικό προφίλ.Στις 13 Ιουνίου του 2003, παντρεύτηκε με τον εκλεκτό της καρδιάς της και οδοντίατρο, Ανδρέα Τσούνη, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Στα 43 της ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού τον οποίο και κατάφερε να νικήσει. Την εποχή εκείνη κατάφερε να συγκινήσει το πανελλήνιο δημοσιοποιώντας το πρόβλημα της υγείας της.  Άλλωστε, θεωρεί ότι «πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας γι΄ αυτά τα πράγματα. Η σιωπή δεν ωφελεί σε τίποτα».


Το 2015 έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πλέον φιλοδοξεί ο νέος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς να κάνει ποδαρικό με άρωμα… γυναίκας. Είναι άλλωστε η μοναδική εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου στην κούρσα για  την προεδρία.


Σταύρος Θεοδωράκης: Ο «πρωταγωνιστής» που ρίχτηκε στη μάχη για την ηγεσία παρά το πρόσφατο πρόβλημα υγείαςΈνας ακόμη ισχυρός υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, είναι ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Ήταν ένας εκ των πρώτων που ανακοίνωσαν τη συμμετοχή στην κούρσα και μάλιστα με βίντεο, ενώ δεν έχασε καθόλου χρόνο, έχοντας ήδη ξεκινήσει την καμπάνια του με ειδικό site.


«Το σχέδιό μου είναι απλό: Ανοιχτό κέντρο και ανένδοτος αγώνας για μια δίκαιη πατρίδα! Δουλειές και ίσες ευκαιρίες για όλους. Οι προτεραιότητες είναι χαρτογραφημένες: – Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές είσπραξης φόρων – Το δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο – Οι νέοι δεν είναι είδος προς εξαγωγή», είχε δηλώσει.Γεννημένος στην Κρήτη, ο Σταύρος έγινε γνωστός πρώτα και κύρια ως δημοσιογράφος. Περίφημη ήταν η εκπομπή του «Πρωταγωνιστές». Το νεανικό και μοντέρνο στυλ που είχε στην εκπομπή του ακόμη κι όταν ασχολούταν με σοβαρά θέματα, θέλησε να φέρει και στην πολιτική, ιδρύοντας το «Ποτάμι» με το οποίο μπήκε στην Ευρωβουλή αρχικά και κατόπιν στη Βουλή. Δανείζεται ιδέες από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις και συνεχώς προβάλλεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Με σύνθημα «να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» προσελκύει παλιότερους πολιτικούς αλλά και νέους ανθρώπους από το χώρο του θεάματος κι όχι μόνο. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν παύουν να τον κατηγορούν για διαπλοκή, κατηγορίες που ο ίδιος κάθε φορά αποκρούει.Στο πλευρό του έχει τη σύζυγό του, Νίκη, με την οποία έχουν αποκτήσει την Αργυρώ. Οι σχέσεις όλων είναι πολύ στενές μεταξύ τους και τα παιδιά της οικογενείας παραμένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι που επέλεξε να κάνει και ο ίδιος ο Σταύρος με την περιπέτεια της υγείας που είχε φέτος το καλοκαίρι. Εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο για την αφαίρεση όγκου, αλλά δεν κύλησαν όλα ιδανικά και υποχρεώθηκε σε φαρμακευτική αγωγή για το επόμενο διάστημα.


Παρά το πρόσφατο πρόβλημα, ωστόσο, δήλωσε ηχηρό παρών στις διαδικασίες του πολιτικού του χώρου και πλέον έχει ριχτεί για τα καλά στην κούρσα…


Γιώργος Καμίνης: Ο δήμαρχος της Αθήνας θέλει ενεργό ρόλο στην ΚεντροαριστεράΜεταξύ των ηχηρότερων υποψηφιοτήτων περιλαμβάνεται και το όνομα του δημάρχου της Αθήνας, Γιώργου Καμίνη. «Ούτε θα αντιγράψουμε, ούτε θα ισοπεδώσουμε εποχές, προχωράμε σε νέες συνθέσεις για την Ελλάδα του 21ου αιώνα», τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ για τις επικείμενες εκλογές.


Γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1954 στη Νέα Υόρκη όπου και έμεινε μέχρι τα 5 του. Πολίτης του κόσμου, ο κ. Καμίνης έκανε σπουδές και έρευνα σε Αθήνα, Παρίσι, Μαδρίτη και Χαϊδελβέργη. Εξελέγη ομόφωνα το Μάιο του 2003 Συνήγορος του Πολίτη από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως Συνήγορος του Πολίτη και στις 14 Νοεμβρίου 2010 εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων ενώ επανεξελέγη και στις εκλογές του 2014.


Με τη γυναίκα του, Ντία Αναγνώστου έχουν αποκτήσει δυο κόρες,  τη Μαρκέλα-Κατερίνα και την Αγγελική.


Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ο γιατρός με τους νεαρούς υποστηρικτέςΈνας ακόμη υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


Γεννήθηκε το 1975. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στον τόπο καταγωγής του στη Μυγδαλιά Γορτυνίας. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Βασιλική Δημητρακά και έχουν αποκτήσει τρία  παιδιά.


Με σπουδές στην Ιατρική, η πολιτική ενεργοποίηση του Κωνσταντινόπουλου ξεκίνησε από μικρή ηλικία και συγκεκριμένα μέσα από τους  κόλπους του μαθητικού κινήματος της δεκαετίας του ’90. Εντάχθηκε  στο  ΠΑΣΟΚ και έφτασε να γίνει Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το 2014.


Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος συσπειρώνει -από την εποχή που ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2015- γύρω από το πρόσωπο του μια ομάδα νεαρών στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που αναμένεται να αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα πάνω στον οποίο θα στηριχθεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η απόφαση του βουλευτή Αρκαδίας, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο ίδιος δεν συζητούσε με τους συνεργάτες του ήδη από το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούλιο, το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την αρχηγία του νέου σχήματος.


Γιάννης Μανιάτης: Ο παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από την ΑργολίδαΗ πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ανήκει στον Γιάννη Μανιάτη. «Κατέθεσα επίσημα στον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο την υποψηφιότητά μου για επικεφαλής του νέου κινήματος της προοδευτικής παράταξης, που φιλοδοξώ να καταστήσει τη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων της πατρίδας μας» είχε δηλώσει την Τετάρτη.


Γεννήθηκε στο Άργος το 1956 και είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και Διδάκτωρ Μηχανικός. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Παπασπυροπούλου. Έχει ένα γιό και μία κόρη.


Παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από την Αργολίδα, διετέλεσε Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Κυβέρνηση Σαμαρά.


Απόστολος Πόντας: Ο δικηγόρος που ψάχνει την… ΕΔΕΜ της ΚεντροαριστεράςΈνας από τους λιγότερο προβεβλημένους πολιτικούς που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι και ο Απόστολος Πόντας, πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης που ιδρύθηκε το 2014.


Ο Απόστολος Πόντας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974, τα εφηβικά και σχολικά του χρόνια τα πέρασε στην Αμαλιάδα στον νομό Ηλείας, το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Σπούδασε Νομικά στην Ιταλία και στην Ελλάδα.


Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια κατά τα οποία εργάστηκε ως διαχειριστής χρηματιστηριακών χαρτοφυλακίων. Ολοκληρώνοντας τις Νομικές του σπουδές ίδρυσε το δικηγορικό του γραφείο στην Αθήνα το 2006 το οποίο λειτουργεί και ως σήμερα. Έχει ασχοληθεί ως δικηγόρος με αρκετές γνωστές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο. Πιο συγκεκριμένα ήταν ο συνήγορος οικογενειών στο αεροπορικό δυστύχημα της εταιρίας Ήλιος και έχει ασχοληθεί με πολύ γνωστές ποινικές υποθέσεις αλλά και ως δικηγόρος προσωπικοτήτων από το χώρο του θεάματος, της τέχνης, του αθλητισμού και  εν γένει της επιχειρηματικότητας.


«Είμαστε έτοιμοι να υπερβούμε τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και τους κομματικούς δογματισμούς και να ενώσουμε όλους πολίτες που προσμένουν το πέρας της σκοτεινής παρένθεσης που βιώνουμε ως χώρα, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο» είχε δηλώσει ο κ. Πόντας σε δήλωσή του αναφορικά με την υποψηφιότητά του.


Δηλώνει επίσης πως «σέβεται απόλυτα» όλους τους συνυποψηφίους του και πως «δεν καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερο ή λιγότερο ικανούς, αλλά να κρίνουν τα επιχειρήματα, τις προτάσεις, το πολιτικό υπόβαθρο και το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης που θα προτείνει ο καθένας μας».


Γιάννης Ραγκούσης: Ο… «παπανδρεϊκός» υποψήφιος από τον ΠάροΟ Γιάννης Ραγκούσης επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, μετά την πενταετή απουσία του από την κεντρική πολιτική σκηνή, βάζοντας υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα.


Ο 52χρονος οικονομολόγος είχε εκλεγεί δύο φορές (2002, 2006) δήμαρχος στο νησί της Πάρου, όπου διατηρεί ακόμη την επιχείρησή του. Το 2007 εντάχθηκε στον στενό κύκλο των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου και ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου και αργότερα γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.


Στη διακυβέρνηση Παπανδρέου (2009-2011) ήταν αρχικά ο υπουργός Εσωτερικών που υλοποίησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως ο «Καλλικράτης» και η «Διαύγεια». Στη συνέχεια ανέλαβε για μικρό διάστημα υπουργός Μεταφορών, ερχόμενος σε ευθεία σύγκρουση με τον κλάδο των ταξιτζήδων, ενώ στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας. Στις εκλογές του 2007 και του 2009 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας, ενώ το 2012 δεν κατάφερε οριακά να εκλεγεί με σταυρό στη Β' Αθήνας.


Επειτα από λίγο αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Εμεινε εκτός πολιτικής για μεγάλο χρονικό διάστημα και το 2016 ίδρυσε τη δική του κίνηση με το όνομα «Επόμενη Ελλάδα».


Στη συνέχεια, μαζί με τους επίσης πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου και Γιώργο Φλωρίδη, συνέπραξε στην πρωτοβουλία «Ωρα Αποφάσεων», από την οποία διαγράφηκε τον Ιούνιο, λόγω της παρουσίας του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


Ο κ. Ραγκούσης είναι από τους υποψηφίους που τάχθηκαν υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές, σημειώνοντας ότι έτσι «θα ανοίξουμε τις πόρτες στη νέα γενιά, στις παραγωγικές ηλικίες, στις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού».


Δημήτρης Τζιώτης: Ο πρώην επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑΟ μάλλον άγνωστος στους περισσότερους, υποψήφιος για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς είναι ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης.


Πρώην διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007, επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ για ένα διάστημα, ο Δημήτρης Τζιώτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της αρχηγίας του νέου φορέα.


«Η Νέα Ελλάδα είναι το μόνο που μπορεί να είναι: η πιο δημοκρατική χώρα στον κόσμο. Το Νέο Πασόκ δεν είναι μόνο ένα όνομα. Είναι αυτό που είμαστε. Αριστερά σημαίνει μπροστά», επισήμανε στο μήνυμά του.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X