Αρχική / Διατροφή / Άσκηση / 4 βασικά λάθη που κάνεις στη γυμναστική σου!
4 βασικά λάθη που κάνεις στη γυμναστική σου!  thumbnail

4 βασικά λάθη που κάνεις στη γυμναστική σου!

Γυμνάζεσαι συστηματικά και μπράβο σου, γιατί κάνεις ένα πολύ μεγάλο καλό για το σώμα και τον οργανισμό σου γενικότερα. Είναι, όμως, πολύ πιθανό στην προσπάθειά σου να βάλεις ένταση και διάρκεια στο πρόγραμμα γυμναστικής σου να κάνεις μερικά συνηθισμένα λάθη.


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι 4 παρακάτω περιπτώσεις δεν σε βοηθάνε να έχεις το αποτέλεσμα που ζητάς…


1. Κάνεις πολλές κράνσεις για γαμμωμένους κοιλιακούς. Βασικό λάθος αυτό. Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο μεγάλος αριθμός κοιλιακών δεν σημαίνει απαραίτητα και γραμμωμένη κοιλιά. Το μυστικό είναι στο λίπος που συσσωρεύεται την κοιλιά και πώς θα το διώξεις. Για αυτό σου λένε, ότι πρώτα θα πρέπει να «ρίξεις» το πσοσοτό λίπους σου και στη συνέχεια θα δεις και τη γραμμωσή σου. Βάλε την αερόβια άσκηση στις προτεραιότητές σου.


2. Συνδυάζεις την αερόβια με ελαφρά βάρη. Λάθος! Η πρόταση των ειδικών είναι κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησής σου, για παράδειγμα σε ένα πρόγραμμα αερόμπικ, να το συνδυάζεις με περισσότερο βάρος, ώστε να «υποχρεώσεις» τον μεταβολισμό σου να δουλέψει περισσότερο.


3. Δεν κάνεις καλό ζέσταμα. Πριν από κάθε πρόγραμμα γυμναστικής, θα πρέπει να έχει προηγηθεί από τη μεριά σου ένα πολύ καλό «ζέσταμα». Κι αυτό, γιατί εάν δεν το κάνεις, κινδυνεύεις να τραυματιστείς, παθαίνοντας κάποιο τράβηγμα ή θλάση στους μυς σου και να μείνεις αρκετές μέρες εκτός δράσης!


4. Μην είσαι στα «κόκκινα». Επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι, για να έχει αποτέλεσμα η αερόβια άσκησή σου θα πρέπει οι σφυγμοί σου να είναι από 90 έως 120 το λεπτό. Αποτέλεσμα αυτού είναι την ώρα που βρίκεσαι πάνω στο διάδρομο ή το ποδήλατο να τσεκάρεις διαρκώς την σχετική ένδειξη, με κίνδυνο ακόμα και να τραυματιστείς. Οι ειδικοί σου προτείνουν να μην προσαθείς να ξεεπράσεις τα όριά σου, αλλά να φτάσει μέχρι το σημείο που εσύ νιώθεις ότι το σώμα σου αντέχει.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X