Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Σημάδια στο δέρμα: 4 ιδανικές θεραπείες
Σημάδια στο δέρμα: 4 ιδανικές θεραπείες  thumbnail

Σημάδια στο δέρμα: 4 ιδανικές θεραπείες

Η υπερπηκτοποίηση είναι ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται στο δέρμα με πιο σκουρόχρωμα σημάδια, που συνήθως οφείλονται κυρίως στην έκθεση στον ήλιο, αλλά και στο πέρασμα των χρόνων, καθώς και σε κάποια άλλη πιθανή πάθηση. Τα σημάδια αυτά γενικά είναι ακίνδυνα, όμως αν δεν τα φροντίσεiw δεν φεύγουν από μόνα τους.


Οι ειδικοί προτείνουν 4 ιδανικές μεθόδους για να τα απαλλαγείς από αυτά με τη βοήθεια κάποιου ειδικού.


1. Με τη χρήση laser


Η μέθοδος αυτή προτιμάται, καθώς έχει τη δυνατότητα να καλύψει μεγάλη επιφάνεια του δέρματος. Είναι άκρως αποτελεσματική, καθώς συμβάλλει στην απομάκρυνση των σημαδιών κατά 90%.


2. Χημικός καθαρισμός (peeling)


Αφορά στην εφαρμογή κάποιας θεραπείας με οξέα, όπως είναι το γλυκολικό και το λακτικό οξύ. Η αποτελεσματικότητά τους είναι εφάμιλλη της εφρμογής του laser (από 90 έως και 100% επιτυχία), καθώς με τον τρόπο αυτό μπορούν να αφαιρεθούν μεγάλα κομμάτια δέρματος, πάνω στα οποία υπάρχουν τα σημάδια.


3. Κρυοθεραπεία


Στο συγκεκριμένο είδος θεραπείας χρησιμοποιείται το υγρό άζωτο για να παγώσει ο δερματικός ιστός. Είναι ιδανική για τη θεραπεία μεγάλων επιφανειών, ενώ τα ποσοστά αποτελεσματικότητάς της είναι χαμηλότερα σε σχέση με το laser και τον χημικό καθαρισμό. Και εδώ, πάντως, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.


4. Αντηλιακό


Ιδανική μέθοδος για όλους, που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο δέρματος, είναι η χρήση αντηλιακού, που δρα προληπτικά, προστατεύοντας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Για πιο δραστικά αποτελέσματα, οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση αντηλιακού που περιέχει είτε υδροκινόνη, είτε ρετινόλη.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X