Αρχική / Ψυχολογία / Ψυχιατρική / Είχα σύγχυση, καχυποψία, μισούσα τον κόσμο και μίλαγα περίεργα. Είναι σχιζοφρένεια;
Είχα σύγχυση, καχυποψία, μισούσα τον κόσμο και μίλαγα περίεργα. Είναι σχιζοφρένεια; thumbnail

Η 30χρονη Γιώτα, αναγνώστρια του boro.gr,

Είχα σύγχυση, καχυποψία, μισούσα τον κόσμο και μίλαγα περίεργα. Είναι σχιζοφρένεια;

Εδώ και αρκετές μέρες τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Τα νεύρα μου είναι πιο έντονα, θυμώνω με το παραμικρό, κλαίω και θέλω να ουρλιάζω ειδικά όταν νυχτώνει. Αυτά τα είχα σε ηπιότερο βαθμό και τα ρύθμιζα. Τις τελευταίες μέρες όμως όλα έγιναν πιο έντονα.


Αυτό που με ανησύχησε όμως ήταν το εξής επεισόδιο: Πέρα από τη γνώριμη κρίση πανικού (είχε καιρό να με πιάσει), ένιωθα ότι παρακολουθούσα τα πράγματα από μακριά, ένιωθα ελαφριά αίσθηση κενού, έντονη σύγχυση, άρχισα να λέω αλλόκοτα πράγματα, ότι όλα είναι μάταια ότι "γιατί τρώμε; τι την θέλουμε την τηλεόραση; γιατί το τραπέζι είναι εδώ;" και διάφορα άλλα. Ένιωθα ότι ο πατέρας μου είναι δίπλα μου, ότι τον μυρίζω (δεν τον έβλεπα) ενώ έχει πεθάνει, ότι θα ρθει να με πάρει, ότι ο θάνατος με ακολουθεί κ.ο.κ.


Στην αρχή σκέφτηκα ότι θα είναι από το φάρμακο που παίρνω, το τραμαλ (οποιουχο αναλγητικό-έχω χρόνιο νευροπαθητικο πόνο) όμως τα σύμπτωμα δεν έφευγαν. Τρόμαξα τόσο πολύ και κάλεσα ασθενοφόρο. Έψαχναν για καρδιολογικά, για το χρόνιο πρόβλημα που έχω με το στομάχι μου. Εγώ όμως τους έλεγα ότι αυτό που με τρομάζει είναι γιατί νιώθω αυτήν την ακαταλόγιστη σύγχυση και ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι μου συμβαίνει…


Τίποτα δεν με καθησύχαζε. Οι ώρες πέρασαν κι αφού βγήκαν καλές οι εξετάσεις μου, έφυγα κάπως καλύτερα, όμως όχι πλήρως ακόμα και τώρα που γράφω, νιώθω την τρέλα να μου χτυπάει την πόρτα. Η ασυνήθιστη καχυποψία μου μεγαλώνει (νομίζω ότι οι άλλοι λειτουργούν εναντίον μου και κάνουν πράγματα επίτηδες για να πληγωθώ). Μισώ το παιδάκι του από πάνω ορόφου που ακούω τα βήματα του γιατί αυτό περπατάει και χοροπηδάει και χαίρεται κι εγώ δεν μπορώ λόγω του χρόνιου πόνου. Εύχομαι να πάθουν κακό όσοι με πίκραναν και αν ήμουν σε θέση να τους κάνω κακό, θα το έκανα. Είναι πολύ ακραία όσα σκέφτομαι. Είναι σχιζοφρένεια;


Στο ερώτημά σας απαντά η Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια Αγγελική Πετροπούλου, τηλ. 210-9319040, http://wellness-apetropoulou.gr:


Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν να γίνει διάγνωση μέσω ενός e-mail, όσο κι αν η περιγραφή σας είναι ιδιαίτερα γλαφυρή και ενδελεχής και δείχνει πως είστε άνθρωπος με καλή επαφή με το σώμα σας.


Παρόλα αυτά, υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία στα οποία πρέπει να σταθούμε. Το ένα είναι η χρόνια λήψη του TRAMAL, ενός διαδεδομένου μεν, αλλά έντονα εθιστικού φαρμάκου που ανάγει τη συγκεκριμένη περίπτωση σε χρόνια τοξίκωση και βέβαια ο χρόνιος νευροπαθητικός πόνος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με καταθλιπτικά συμπτώματα.


Θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε το συντομότερο σε κάποιον ειδικό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που περιγράφετε στο σύνολό του, έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω περιπλοκή της ψυχολογικής με την οργανική σας κατάσταση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X