Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Σχέση με μεγάλη διαφορά ηλικίας: Πότε γίνεται προβληματική;
Σχέση με μεγάλη διαφορά ηλικίας: Πότε γίνεται προβληματική; thumbnail

Σχέση με μεγάλη διαφορά ηλικίας: Πότε γίνεται προβληματική;

 


 

Αναγνώστριά μας, ρωτά. 

 

Γειά σας. Ο μεγάλος μου γιός 20 χρονων φοιτητής στο ΕΜΠ έχει κάνει σχέση με κοπέλα που γνώρισε από βιντεοπαιγνίδι. Το μόνο που ξέρω είναι οτι είναι δημόσιος υπάλληλος και 30 χρονών. Η συμπεριφορά του γιού μου έχει αλλάξει, έγινε απόμακρος, κλείνεται στο δωμάτιό του και μας αποφεύγει, έγινε καπνιστής (δεν ήταν) και φαίνεται να τον απασχολεί απίστευτα η κοπέλα αυτή. Ανησυχώ τρομερά γιατί δεν έχει σχέση με κοπέλα της ηλικιας του πχ συμφοιτήτρια (και του το είπα) και αναρωτιέμαι τι δουλειά έχει μια γυναίκα σε φάση ωριμότητας με έναν 20άχρονο. Έχω δίκιο ή όχι; Πως να συμπεριφερθώ, ανησυχώ άδικα;Αγαπητή αναγνώστρια, στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, κυρία Μαριέτα Πεπελάση. 
 

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι αν η μητέρα έχει πραγματικά καλή σχέση με το παιδί της. Θα πρέπει να κρατήσει μια ισορροπία γιατι αν αυτή είναι η πρώτη σχέση του παιδιού της και δεν είχε προηγούμενες εμπειρίες και έχει μια έμπειρη γυναίκα που τον παίζει στα πέντε δάχτυλα δεν είναι εύκολο να τον αποσπάσει από αυτή την περιπέτεια διότι κρίνεται τόσο η σεξουαλικότητα του νεαρού όσο και τα ερεθίσματα που παίρνει. Κρίνεται και η αυτοεκτίμηση του νεαρού η οποία μπορεί να μην είναι πολύ υψηλή σε ένα νέο 20 χρονών που γνωρίζει μια γυναίκα 30 χρονών από βιντεοπαιχνίδι και από εκεί και πέρα δεν θα είναι εύκολο να εγκαταλειψει εύκολα γιατί αυτή θα ξέρει να τον χειραγωγεί και πως να τον παίζει στο ερωτικό παιχνίδι.

 

Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό καποιος συγγενής ή φίλος να έχει καλή σχέση με το παιδί για να μπορεί να μιλάει και να λέει τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει μέσα στη σχέση. Δεν είναι εύκολο να τα πει στη μητέρα του, πιθανόν να ντρέπεται να μιλήσει μαζί της. Γι’ αυτό, αν η μητέρα έχει κάποιον που εμπιστεύεται και έχει καλή σχέση με το παιδί, ίσως εκείνος να πρέπει να του μιλήσει. Να του μιλήσει με καθαρό ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει, πώς περνάει τι κανει με αυτή την κοπέλα, να μιλήσει  μαζί του ξεκάθαρα και να βρει στήριξη. Ας βρει ένα καλό φίλο για το παιδί της που να μπορέσει το παιδί να στηριχθεί, και αν χρειαστεί να εξομολογηθεί. 

 

 

 


Δίκιο έχει που ανησυχεί αλλά δεν θα ψάξουμε αν έχει δίκιο. Το θέμα είναι πως μπορεί να φερθεί για να προλάβει οποιαδήποτε στεναχώρια του παιδιού της.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X