Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Τεστ: Πόσο ανώριμος είναι ο άνδρας σου;
Τεστ: Πόσο ανώριμος είναι ο άνδρας σου;  thumbnail

Τεστ: Πόσο ανώριμος είναι ο άνδρας σου;

Το τεστ είναι απλό. Διαβαστε την περιγραφή κάθε συμπεριφοράς και σημειώστε το βαθμο που αντιστοιχεί στο άτομο που μελετάτε. Ο βαθμός 0 σημαίνει πως το άτομο δεν συμπεριφέρεται ποτέ έτσι. Το 1 σημαίνει πως πότε πότε συμπεριφέρεται ανώριμα, για παράδειγμα πως έχει συμβεί μια η δυο φορές αλλά όχι πολύ συχνά. Το 2 σημαίνει πως το άτομο συμπεριφέρεται ανώριμα και παιδιάστικα πάντα ή τις περισσότερες φορές.


Γράφει ο ψυχολόγος Dr Dan Kiley


Αφού το τεστ έχει φτιαχτεί για συζύγους και ερωμένες έχει γραφτεί από την άποψη μιας γυναίκας που παρατηρεί έναν άνδρα. Αν έχετε μια διαφορετική σχέση με τον συγκεκριμένο άνδρα για παράδειγμα φιλική, μπορείτε να αλλάξετε τη σύνταξη των προτάσεων που ακολουθούν ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στη δική σας περίπτωση.


Όταν κάνει ένα λάθος αντιδρά υπερβολικά είτε υπερπροστατεύοντας την ενοχή του είτε ψάχνοντας δικαιολογίες για να απαλλάξει τον εαυτό του από οποιαδήποτε μομφή.


0, 1, 2


Ξεχνάει σημαντικές ημερομηνίες πχ. Επετείους, γενέθλια κτλ.


0, 1, 2


Σε ένα πάρτυ σας αγνοεί αλλά κάνει κάθε προσπάθεια για να εντυπωσιάσει τους άλλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες.


0.1.2


Το βρίσκει σχεδόν αδύνατον να ζητήσει συγνώμη


0.1.2


Περιμένει από εσάς να έχετε σεξουαλική επαφή όταν αυτός είναι έτοιμος και δίνει ελάχιστη σημασία στη δική σας διάθεση.


0.1.2


Μπορεί να αναιρέσει το πρόγραμμά του για να βοηθήσει τους φίλους του αλλά ξεχνάει να κάνει τα πράγματα ακόμα και τα μικρά που του ζητάτε εσείς.


0.1.2


Εκφράζει ενδιαφέρον για σας και για τα προβλήματα ή τα συναισθήματα σας μόνο αφού του έχετε κάνει παράπονα για την αδιαφορία του.


0.1.2


Συμφωνεί σε  μια δραστηριότητα ή σε μια έξοδο μόνο αν είναι κάτι που θέλει αυτός να κάνει.


0.1.2


Μοιάζει να του είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκφράσει τα συναισθήματά του.


0.1.2


Λαχταράει να βρεθεί κοντά με τον πατέρα του αλλά οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ τους , τωρινή ή περασμένη είναι δύσκαμπτη τελετουργική και επιφανειακή.


0.1.2


Δεν ακούει απόψεις διαφορετικές από τις δικές του.


0.1.2


Έχει αδικαιολόγητες εκρήξεις θυμού στη διάρκεια των οποίων αρνείται να ηρεμήσει.


0.1.2


Τρομοκρατείται από τις επιθυμίες της μητέρας του σε βαθμό που εσείς να οργίζεσθε μαζί της που είναι τόσο απαιτητική.


0.1.2


Πιστεύει πως έχει προσληφθεί σε λάθος θέση στη δουλειά του αλλά δεν κάνει τίποτα γι αυτό εκτός από το να παραπονιέται.


0.1.2


Δεν έχει καθόλου ειλικρίνεια και ζεστασιά στις σχέσεις του με τους άλλους και ιδιαίτερα με τον μεγαλύτερο γιο του – αν υπάρχει.


0.1.2


Έχει ένα πρόβλημα με το αλκοόλ. Όταν πίνει η προσωπικότητά του δείχνει να αλλάζει. Επιδεικνύει υπερευαισθησία, ψευτοπαλληκαριά ή υπερβολικό κέφι.


0.1.2


Νιώθει ότι δεν πρέπει να χάσει καμιά διασκέδαση ή κανένα γεγονός μαζί με τους φίλους και ξεπερνάει κάθε λογικό όριο αρκεί να μη βρεθεί απέξω.


0.1.2


Εκφράζει φαλλοκρατικές απόψεις πχ. «Εγώ θέλω τη γυναίκα μου να δουλεύει μεχρι να κάνει το σπίτι λαμπίκο».


0.1.2


Φαίνεται να έχει ανεξήγητους φόβους και έλλειψη αυτοπεποίθησης αλλά αρνείται να μιλησει γι΄αυτά.


0.1.2


Σας κατηγορεί ότι είστε ευαίσθητη ενώ αυτός δείχνει να τα έχει ξεπεράσει όλα αυτά. Όταν θυμώνετε αυτός μένει ψυχρός σαν πέτρα.


0.1.2


Προσθέστε τώρα τους αριθμούς που αντιστοιχούν στην κάθε απάντηση. Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω οδηγό για να κρίνετε το μέγεθος της πάθησης.


TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 


0-10 Δεν είναι θέμα ανευθυνότητας. Τα προβλήματά του είναι μεμονωμένα και όχι πολύ σοβαρά. Αν συζητήσετε το πρόβλημα μαζί του το πιθανότερο είναι ότι σε λίγη ώρα θα έχει λυθεί.


11-25 Η ανευθυνότητα είναι μια σοβαρή απειλή για τον άνδρα σας. Μπορείτε να κάνετε ορισμένα βήματα για να βελτιώσετε την κατάσταση αλλά όσο μεγαλύτερο είναι το σκορ, σε αυτή την κατηγορία τόσο σκληρότερες θα πρέπει να είναι οι προσπάθειες σας.


26-40 Πλήρης ανευθυνότητα και παιδιάστικη συμπεριφορά. Αν ο άνδρας σας δεν δέχεται βοήθεια για τα προβλήματά του πρέπει ενδεχομένως να το συζητήσετε με έναν επαγγελματία για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.   

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X