Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / "H αδερφή μου πειραματίζεται σεξουαλικά με φίλη της"
"H αδερφή μου πειραματίζεται σεξουαλικά με φίλη της" thumbnail

"H αδερφή μου πειραματίζεται σεξουαλικά με φίλη της"

Αναγνώστριά μας ρωτά:


H 17χρονή αδερφή μου πειραματίζεται σεξουαλικά με μια φίλη της. Είχε παντα σχέσεις με αγόρια Τι πρέπει να κάνω πρέπει να το πώ στη μητέρα μας; Μου το εμπιστεύτηκε αλλά βλέπω έχει κολλήσει και δεν ξέρω πως να το χειριστώ;


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε τον προβληματισμό σας στην Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, ΝευροψυχολόγοΑυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε με την αδερφή σας και να δείτε τι είναι αυτό που συμβαίνει στη ζωή της αυτήν την περίοδο. Σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικό να την βοηθήσετε να σας ανοιχτεί και αν θέλει να σας μιλήσει για την σεξουαλικότητα και τις επιθυμίες της. Να διατηρήσετε την εμπιστοσύνη της αδερφής σας και να μην την "προδόσετε" μιλώντας σε άλλα πρόσωπα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σας εμπιστευθεί ξανά και αν υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνει κάτι άσχημο στη ζωή σας δε θα έχει το θάρρος να σας το πει να το μοιραστεί μαζί σας.


Θα πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη σεξουαλικότητα, τον σεξουαλιό προσανατολισμό του κάθε ατόμου και ότι στην εφηβεία υπάρχει πράγματι σεξουαλικός πειραματισμός διαφόρων ειδών το πιο σημαντικό όμως είναι να στηρίξετε την αδερφή σας να τη βοηθήσετε σε ό, τι κάνει. Να της επισημάνετε ότι ο πειραματισμός έχει κάποιο όριο θα πρέπει να προστατεύει πάντα τον εαυτό της από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ότι θα πρέπει να είναι ασφαλής σε όποια σχέση βρίσκεται και να μην πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής, συναισθηματικής σωματικής κακοποίησης από κάποιο ή κάποια παρτενέρ. Και αυτές τις συμβουλές τις δίνουμε στους ανηλίκους που πειραματίζονται ανεξάρτητα από το αν σχετίζονται με άτομα του ιδίου ή του αντίθετου φύλου.


Όταν ο έφηβος εκφράζει μια σεξουαλική επιθυμία το πρώτο που πρέπει να προσέξουμε είναι η ασφάλειά του και τη σωματική και την ψυχική. Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα αλλά προσέχουμε κάνοντας μια ειλικρινή συζήτηση μαζί τους για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Και φροντίζουμε να ακούμε προσεκτικά τους προβληματισμούς τους. Το μήνυμα που πρέπει να περνάμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το "σε αγαπώ, σε νοιάζομαι και επειδή σε νοιάζομαι θέλω να είσαι καλά και ασφαλής". 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X