Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Σεξ και χημειοθεραπεία: Τι πρέπει να προσέχουμε
Σεξ και χημειοθεραπεία: Τι πρέπει να προσέχουμε thumbnail

Σεξ και χημειοθεραπεία: Τι πρέπει να προσέχουμε

Είναι ασφαλές να έχω επαφές με τον άντρα μου, ενώ υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία;


Είναι καλύτερο να συζητήσετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τη χημειοθεραπεία και το σεξ με το γιατρό σας , ο οποίος είναι εξοικειωμένος με την ατομική σας κατάσταση . Σε γενικές γραμμές , όμως , είναι συνήθως εντάξει για να κάνετε σεξ , ενώ υποβάλλεστε σε χημειοθεραπεία – εφ 'όσον αισθάνεστε εσείς εντάξει με αυτό.


Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις σχετικά με τη χημειοθεραπεία και το σεξ . Εδώ εξετάζονται κάποιοι από αυτούς:


Είδος του καρκίνου: εάν μιλάμε για καρκίνο του γεννητικού συστήματος μπορεί να απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για σεξ . Μετά από μια διαδικασία ή θεραπεία που επηρεάζει το γεννητικό σύστημα , ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει την αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα έως ότου ολοκληροθεί η θεραπεία.


Είδος της χημειοθεραπείας που λαμβάνετε: Ορισμένοι τύποι χημειοθεραπείας μπορεί να οδηγήσουν σε μεταβολές του βλεννογόνου του κόλπου, και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα κολπικούς τραυματισμούς κατά τη συνουσία. Κατά τη διάρκεια της συνουσίας , φυσικά βακτήρια που ζουν στο δέρμα ή στα γεννητικά όργανα μπορεί να εισαχθούν στην κυκλοφορία του αίματός σας .


Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή μέχρι τα λευκά αιμοσφαίρια στο αίμα σας φτάσουν σε ασφαλή επίπεδα .


Εάν η χημειοθεραπεία προκαλεί χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, η σεξουαλική επαφή μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία . Εάν ο αριθμός των αιμοπεταλίων σας είναι εξαιρετικά χαμηλός, μπορεί να προκληθεί σοβαρή αιμορραγία.


Θα μπορούσα να μείνω έγκυος; Η εγκυμοσύνη αποθαρρύνεται κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας , λόγω των δυνητικών συνεπειών για το μωρό . Αν η σύλληψη είναι δυνατή , ο γιατρός σας πιθανόν να σας ενθαρρύνουν να επιλέξει μια αξιόπιστη μέθοδο ελέγχου γέννησης.


Σχετικά με τη διάθεση: Κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας , κόπωση ή άλλες παρενέργειες μπορεί να μειώσουν το ενδιαφέρον σας για το σεξ ψάξτε για άλλους τρόπους για να εκφράσετε την αγάπη , όπως φιλιά, χάδια ή άλλες παρόμοιες δραστηριότητες .

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X