Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Τενοντίτιδα στα γόνατα. Τι πρέπει να προσέξω.
Τενοντίτιδα στα γόνατα. Τι πρέπει να προσέξω. thumbnail

Τενοντίτιδα στα γόνατα. Τι πρέπει να προσέξω.

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:

 

''Καλημέρα σας θα ήθελα παρακαλώ να μάθω τί ακριβώς είναι η τενοντίτιδα επιγονατίδας και τί πρέπει να προσέξω για να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή μου. Έχω κάνει ήδη δύο χειρουργεία σε νεαρή ηλικία στα γόνατα. Με πολύ απλούς όρους οι τετρακέφαλοι δεν ήταν αρκετά δυνατοί για να συγκρατήσουν τα γόνατα στη θέση τους και το αποτέλεσμα ήταν να χάνω την ισορροπία μου καθώς περπατούσα. Πριν τις επεμβάσεις έκανα γυμναστική με βάρη Πολύ πρόσφατα σε μαγνητική τομογραφία που έκανα διεγνώσθη τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο.''

 

Στο ερώτημα απαντά ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλόπουλος:


Καταρχήν, απο το κείμενο εμφανίζονται δύο προβλήματα στα γόνατα.
1. το ένα αφορά στη νεαρή ηλικία της όπου η αδυναμία των τετρακεφάλων έκανε τα γόνατα να λυγίζουν… εδώ δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα άλλο από αστάθεια της επιγονατίδας. τώρα τι προκαλεί την αστάθεια της επιγονατίδας θα βρεθεί μόνο όταν η ασθενής εξεταστεί (άξονες, συνδεσμική χαλάρωση, θέση επιγονατίδας κλπ).
2. το δεύτερο πρόβλημα αφορά στην πιο πρόσφατη τενοντοπάθεια επιγονατιδικού που μάλλον προκλήθηκε από την υπερκαταπόνηση με τα βάρη. συνήθως υπάρχει εκφύλιση του τένοντα κοντά στον κάτω πόλο της επιγονατίδας. απαιτείται εξέταση και μαγνητική τομογραφία και αναλόγως των ευρημάτων θα πρέπει να συστηθεί ειδική φυσικοθεραπεία ή και αρθροσκοπική αποκατάσταση που είναι εύκολη και γρήγορη.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X