Πώς θα καταπολεμήσω την κυτταρίτιδα χωρίς να ξοδέψω ούτε ένα ευρώ;

Παρασκευάστε μόνη σας ένα αδυνατιστικό λάδι από βότανα, αιθέρια έλαια και κρασί.

Η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, σωματότυπου και κιλών. Φροντίσαμε να βρούμε για εσάς την πιο φθηνή συνταγή από φυσικά υλικά με την οποία θα έχετε άμεσα αποτελέσματα.

 Θα χρειαστείτε:

¼ ποτήρι λάδι από κουκούτσια σταφυλιού

¼ φουντουκέλαιο

2 κουταλιές από : φύλλα ελιάς ( ψιλοκομμένα), πασιφλόρα και σπυραία (αποξηραμένα βότανα)

1 κουταλιά σταφίδες

1 κάστανο αγριοκαστανιάς

2 κουταλάκια σεντέλλα η ασιατική (θα το βρείτε σε μαγαζιά με θεραπευτικά βότανα)

1 κουταλάκι κόκκινο κρασί

10 σταγόνες αιθέρια έλαια από το καθένα : θυμάρι, κυπαρίσσι, κάμφορα

 

Σε μπλέντερ βάζουμε τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν το αφήνουμε για 1 εβδομάδα σε βάζο και μετά σουρώνουμε με γάζα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μπουκαλάκι. Η διάρκεια ζωής του δεν ξεπερνά ους 3 μήνες.

Πως το χρησιμοποιούμε;

Κάνουμε ντους με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας φυσικό σφουγγάρι (λούφα). Κάνουμε ελαφρύ μασάζ με ένα απαλό αφρόλουτρο τρίβοντας το σφουγγάρι με κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε να νιώσουμε την υπεραιμία. Σκουπίζουμε καλά με πετσέτα και απλώνουμε το προϊόν με μέτριες κινήσεις σε όλα τα σημεία που έχουν πρόβλημα (και γύρω από αυτά), προσπαθώντας να απορροφηθεί όσο γίνεται περισσότερο. Κατόπιν φοράμε ένα ζεστό κολλάν και σκεπαζόμαστε με κουβέρτα για 30′. Μπορούμε κατόπιν να επαναλάβουμε το ντους και να κάνουμε μια απλά επάλειψη με ένα απλό λάδι μασάζ. Στην αρχή της θεραπείας θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε κάθε 2η μέρα.

Τη συνταγή υπογράφει ο Κώστας Αλτάνης.

Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο το βιβλίο του «Μυστικά ομορφιάς 60+1 συνταγές φυσικών καλλυντικών» από τις εκδόσεις Ψύχαλου.

Σχετικά άρθρα