Αρχική / Υγεία / Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία / Αθώα συμπτώματα που μπορεί να κρύβουν ενδοκρινοπάθεια
Αθώα συμπτώματα που μπορεί να κρύβουν ενδοκρινοπάθεια thumbnail

Αθώα συμπτώματα που μπορεί να κρύβουν ενδοκρινοπάθεια

Γράφει η κα Σαριδάκη Αικατερίνη, Διευθύντρια στη Β’ Ενδοκρινολογική Κλινική της Ευρωκλινικής Αθηνών:H κα Σαριδάκη απαντά σε συχνές ερωτήσεις που δέχεται στο ιατρείο της:


1. Όταν φάτε ένα μεγάλο λιπαρό γεύμα  ιδίως το βράδυ, νοιώθετε δυσφορία, ταχυκαρδία και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά?


2. Πεινάτε συνέχεια , νοιώθετε αδυναμία, ενώ τρώτε κανονικά κατά την γνώμη σας  γεύματα, χωρίς να μπορείτε να το εξηγήσετε?              


3. Αμέσως μετά το γεύμα ή στο 2ωρο περίπου, αποζητάτε γλυκό?


Απάντηση: Αν είστε υπέρβαροι, με ή χωρίς ιστορικό Σακχαρώδη Διαβήτη στην οικογένεια, έστω και με φυσιολογικό σάκχαρο νηστικός, θα πρέπει να εξεταστεί αν ο μεταβολισμός της γλυκόζης, δηλαδή  η μετατροπή του φαγητού σας σε γλυκόζη για τα κύτταρα όλου του σώματος, είναι φυσιολογική, πριν ψάξετε για άλλη αιτία ταχυκαρδιών ή αισθήματος αδυναμίας.


Ακόμα και άτομα ΜΗ παχύσαρκα, με αυτά τα συμπτώματα, δεν πρέπει να αφήνονται στην τύχη τους.


Ο Ενδοκρινολόγος με τα σύγχρονα φάρμακα χρησιμοποιημένα νωρίς και σωστά, μπορεί να σας θεραπεύσει, και να προλάβει διαταραχές του μεταβολισμού, που μόνο επί τα χείρω μπορούν να προχωρήσουν.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X