Φτιάξε αντιγηραντική κρέμα με φθηνά υλικά!

Ξοδεύετε υπερβολικά χρήματα σε κρέμες, scrub και μάσκες ομορφιάς; Επειδή οι εποχές που διανύουμε δεν είναι για περιττά έξοδα, φτιάξτε μόνες σας, από φυσικά και πολύ οικονομικά προϊόντα, την δική σας ενυδατική αντιγηραντική μάσκα!

Από την κυρία Μαίρη Παναγάκου, σύμβουλος ομορφιάς.

 

 

 

 

 

Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,  1 κουταλιά της σούπας μέλι και ½ κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη. Ανακατέψτε την καλά και όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε την για 20 λεπτά και στο τέλος, ξεπλυθείτε με μπόλικο κρύο νερό.

Προσοχή! Αποφύγετε να αλείψετε την μάσκα, στη περιοχή γύρω από τα μάτια.

Τι μου προσφέρουν τα συστατικά τους; 

 

Να ξέρετε ότι πολλοί μιλώντας για το μέλι και την κανέλα, αναφέρουν ότι είναι δυο συστατικά τρόμος για τις βιομηχανίες καλλυντικών!

Το μέλι, είναι πλούσιο σε σάκχαρα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Έχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Ενυδατώνει, καταπραΰνει και δρα ως μαλακτικό για το δέρμα γι΄αυτό και θεωρείται ιδανικό για την εμφάνιση του δέρματος.

Η κανέλα, εκτός από την μαγειρική χρησιμεύει στην Ιατρική για θεραπευτικούς λόγους αλλά και στην κοσμετολογία για αισθητικούς. Οι ιδιότητες της οφείλονται στα αιθέρια έλαια, την κινναμαλδεϋδη, την κινναμωμική αλκοόλη και στις αρωματικές ουσίες που περιέχει ο φλοιός του φυτού. Έχει αντισηπτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ καθώς και βιταμίνη Ε, συστατικά τα οποία θεωρούνται πολύ ενυδατικά αλλά ταυτόχρονα και αντιγηραντικά.

 

Σχετικά άρθρα