Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Δίλημμα: Να τον παντρευτώ ή όχι;
Δίλημμα: Να τον παντρευτώ ή όχι;  thumbnail

Δίλημμα: Να τον παντρευτώ ή όχι;

Σε αρκετές ρομαντικές κομεντί συναντάμε το ίδιο σενάριο: Η νύφη έχει αμφιβολίες για τον γάμο μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν ο γαμπρός έχει ήδη στηθεί στην εκκλησία και την περιμένει, αλλά στο τέλος αποφασίζει να παντρευτεί τον καλό της και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα… Ομως στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι αμφιβολίες της νύφης πριν από τον γάμο πρέπει να εξετάζονται σοβαρά και όχι να αντιμετωπίζονται σαν ένα φυσιολογικό συναίσθημα που θα εξαφανιστεί ως διά μαγείας μόλις εκείνη δώσει τους ιερούς όρκους. Διότι οι συγκεκριμένες αμφιβολίες ίσως αποτελούν ένδειξη σοβαρών προβλημάτων, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο διαζυγίου.


Πραγματικά, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση "Journal of Family Psychology" έδειξε ότι οι νύφες που σκέφτονται να το σκάσουν αντιμετωπίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο να βρεθούν σύντομα διαζευγμένες. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί, αφού πήραν συνεντεύξεις από 464 ζευγάρια –την πρώτη συνέντευξη στο πρώτο εξάμηνο του γάμου τους και τις επόμενες ανά εξάμηνο μέχρι την τέταρτη επέτειό τους– διαπίστωσαν ότι το 19% των γυναικών που πριν από τον γάμο είχαν αμφιβολίες για την ορθότητα της απόφασής τους, κατέληξαν σε διαζύγιο. Απεναντίας, το ποσοστό των γυναικών που πριν από τον γάμο ήταν σίγουρες για την απόφασή τους αλλά επίσης κατέληξαν σε διαζύγιο, κυμάνθηκε γύρω στο 8%. Η ύπαρξη αμφιβολιών στους άντρες, από την άλλη, δεν φάνηκε να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο διαζυγίου. (Ισως οι άντρες αμφιβάλλουν επειδή φοβούνται τη δέσμευση και όχι διότι διαισθάνονται προβλήματα στη σχέση.)


Η μελέτη βέβαια εμφανίζει κάποια προβλήματα ως προς την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε. Καταρχάς, οι πρώτες συνεντεύξεις έγιναν μετά τον γάμο, οπότε είναι πιθανό τα πρώτα συννεφάκια να είχαν κάνει ήδη την εμφάνισή τους επηρεάζοντας την απάντηση των συνεντευξιαζόμενων. Επιπλέον, καθώς οι απαντήσεις στην ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη αμφιβολιών ήταν μονολεκτικές ("ναι" ή "όχι"), δεν μας διαφωτίζουν για το είδος των αμφιβολιών που όντως συνιστούν παράγοντα κινδύνου για έναν γάμο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συμβουλή ισχύει: Αν δεν είστε σίγουρες ότι έχετε βρει "τον σωστό", μην ορίσετε ακόμη ημερομηνία.


To διαβάσαμε στην Καθημερινή 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X