Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Το σημείο G και άλλα 5 μυστικά του γυναικείου οργασμού
Το σημείο G και άλλα 5 μυστικά του γυναικείου οργασμού  thumbnail

Το σημείο G και άλλα 5 μυστικά του γυναικείου οργασμού

Επί χρόνια ο γυναικείος οργασμός αποτελεί αντικείμενο μελέτης για πολλούς επιστήμονες, οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν περισσότερα και να καταρρίψουν μύθους και λαϊκές δοξασίες.


Το άρθρο επιμελήθηκε η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, 
Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα 
του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, 
www.andrologia.gr
Το περιοδικό «New Scientist» παρουσιάζει τα ευρήματα από μια ομάδα εμπειρογνώμων. Σας τα παραθέτουμε:


Το σημείο G υπάρχει

Το σημείο G είναι μια μικρή περιοχή του κόλπου, που, αν διεγερθεί, χαρίζει στις γυναίκες έντονους οργασμούς, όπως υποστηρίζουν για δεκαετίες πολλοί επιστήμονες. Ωστόσο, η άποψη αυτή έχει βρει ένθερμους υποστηρικτές αλλά και φανατικούς «εχθρούς». Μια ιταλική ερευνητική ομάδα υποστηρίζει πως έλυσε το μυστήριο, αφού βρήκε ανατομικές διαφορές στο σημείο που θα μπορούσε να ήταν το σημείο G μεταξύ γυναικών που είχαν οργασμό και άλλων που δεν είχαν.


Ο εγκέφαλος σβήνει

Τη λαϊκή ρήση ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να σκεφτούν όταν κάνουν σεξ έρχεται να επιβεβαιώσει μια μελέτη. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, πολλές περιοχές του εγκεφάλου απενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του γυναικείου οργασμού, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εμπλέκονται στο συναίσθημα.


Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό

Σύμφωνα με μια παλιότερη έρευνα, περίπου το 43% των γυναικών στις ΗΠΑ είχε κάποιο είδος προβλήματος στη σεξουαλική του ζωή. Η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία (FSD) φαίνεται να καθίσταται ολοένα και πιο κοινό πρόβλημα, με τους επιστήμονες να έχουν ρίξει το ενδιαφέρον τους στην παραγωγή φαρμάκων για τη θεραπεία της.
Τα γονίδια επηρεάζουν τη συχνότητα του οργασμού


Σύμφωνα με την πρώτη γενετική μελέτη του γυναικείου οργασμού, μέχρι και το 45% της γυναικείας σεξουαλικότητας οφείλεται σε γονίδια. Πολλές γυναίκες δεν έχουν οργασμό κατά τη συνουσία, ενώ μερικές δυσκολεύονται να έχουν ακόμα και με τον αυνανισμό. Αρκετά από τα γυναικεία σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, ωστόσο ο γενετικός θεωρείται πολύ σημαντικός.


Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει


Ίσως η πιο ακραία λύση στη σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες είναι το λεγόμενο «Orgasmatron»- ένα εμφύτευμα που εισάγεται εντός του νωτιαίου μυελού, το οποίο διεγείρει τη γυναικεία σεξουαλικότητα, όταν ενεργοποιηθεί μέσω ενός τηλεχειριστηρίου. Ωστόσο, η παραπάνω συσκευή βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. 


Το μυστήριο παραμένει

Ο γυναικείος οργασμός είναι ένας γρίφος για τους εξελικτικούς βιολόγους. Υπάρχουν ερωτήματα γύρω από θέματα όπως: γιατί οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν πάντα οργασμό ή γιατί πολλές γυναίκες έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια του αυνανισμού αλλά δεν έχουν κατά τη διείσδυση.

Λύσεις υπάρχουν

Στις μέρες μας, αν μια γυναίκα βρεθεί αντιμέτωπη με κάποιο «πρόβλημα», δεν θα πρέπει να το θεωρεί άλυτο. Η γυναικεία σεξουαλικότητα έχει τα τελευταία χρόνια κερδίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, οι οποίοι έχουν καταφέρει να δώσουν αρκετές απαντήσεις και λύσεις στις γυναίκες που αντιμετώπιζαν κάποια σεξουαλική δυσκολία. Η σεξουαλική ικανοποίηση και ο οργασμός πλέον είναι δικαίωμα. Η επίσκεψη στον ειδικό μπορεί να είναι καθοριστική!


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X