Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Πώς στηρίζουμε έναν έφηβο που θέλει να χάσει κιλά;
Πώς στηρίζουμε έναν έφηβο που θέλει να χάσει κιλά;  thumbnail

Πώς στηρίζουμε έναν έφηβο που θέλει να χάσει κιλά;

Αναγνώστης μας ρωτά:


Είμαι 18 και είμαι 100 κιλά πως μπορώ να χάσω 10 κιλά σε 1 εβδομάδα γιατί θα έρθουν οι γονείς μου να με δουν και δεν θα ήθελα να με δουν έτσι;


Αγαπητέ αναγνώστη στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός.


Θα πρέπει να γνωρίζει ο αναγνώστης μας ότι οι δίαιτες που υπόσχονται μαγικά αποτελέσματα σε λίγες μέρες είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας  στο σώμα όπως ας πούμε πρόβλημα καρδιάς! Εκτός βέβαια του ότι θα τα ξαναπάρει σε λίγο καιρό.  Γιατί όμως επιμένει να τα χάσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Μήπως έχει δώσει κάποια υπόσχεση στους γονείς και θέλει να την τηρήσει; Γιατί δεν συζητά μαζί τους για τη δυσκολία που αντιμετωπίζει; Πρέπει το παιδί αυτό και οι γονείς του να αποδεχτούν την κατάσταση και την πραγματικότητα. Να θυμάται ο φίλος μας ότι μόνο όταν αγαπάμε τον εαυτό μας και τον αποδεχόμαστε όπως είμαστε μπορούμε να τον αλλάξουμε. Σταδιακά και με σταθερό ρυθμό θα καταφέρει να τα χάσει. Ναι όντως είναι παραπάνω τα κιλά που έχει αλλά πρέπει να το αλλάξει αυτό και οι γονείς του πρέπει να αποδεχτούν την κατάσταση, να τον καταλάβουν και να τον βοηθήσουν να τα χάσει σταθερά αυτά τα κιλά. Δεν χρειάζεται να είμαστε επικριτικοί με τους ανθρώπους που έχουν παραπανίσια κιλά αλλά πρέπει να τους κινητοποιήσουμε με βοηθητικό τρόπο. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X