Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Οι γυμνασμένοι μαθητές παίρνουν καλύτερους βαθμούς στα μαθήματα!
Οι γυμνασμένοι μαθητές παίρνουν καλύτερους βαθμούς στα μαθήματα! thumbnail

Οι γυμνασμένοι μαθητές παίρνουν καλύτερους βαθμούς στα μαθήματα!

Αν κάνουμε τους μαθητές να γυμνάζονται περισσότερο ίσως καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε θέματα παχυσαρκίας και να καλυτερεύσουμε τους βαθμούς τους. Αμερικανική μελέτη νλέει επίσης πως οι γυμνασμένοι μαθητές παίρνουν καλύτερους βαθμούς από τους αγύμναστους. 


Το σκορ έπεφτε πάνω από μία μονάδα κάθε επιπλέον λεπτό που περνούσε για να ολοκληρωθεί η απόσταση ενός μιλίου τρέχοντας ή περπατώντας από μαθητές ηλικίας 11 με 15.


Τα σχολεία και οι γονείς που επιθυμούν να καλυτερεύσουν τη σχολική επίδοση των μαθητών τους  


Οι ειδικοί σύγκριναν τη φυσική κατάσταση με τη σχολική επίδοση μαθητών ηλικίας 11, 13 και 15 ετών. Τα μισά παιδιά ήταν κορίτσια, τα μισά αγόρια και διαφόρων εθνικοτήτων όπου το 32% ήταν υπέρβαρα και το28% παχύσαρκα.


Η δοκιμασία ήταν ένα μίλι τρέξιμο ή περπάτημα σε διάδρομο χωρίς κλίση μέσα σε 15 λεπτά το πολύ. Τα αγόρια κατά μέσο όρο το διήνυσαν σε 10 λεπτά και τα κορίτσια σχεδόν σε 11.


Οι μαθητές που είχαν καλή επίδοση στη δοκιμασία αυτή είχαν καλή επίδοση και στα μαθήματά τους ασχέτως ηλικίας, κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, φύλου ή εθνικότητας.


Οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι είχαν σημαντικά χαμηλότερη επίδοση.


Τα αποτελέσματα αυτά βεβαιώνουν προηγούμενες έρευνες και προκαλούν νέες για να διαπιστωθεί πώς συνδέεται η αερόβια άσκηση με την καλή σχολική επίδοση.


Αν οι μελλοντικές έρευνες επιβεβαιώσουν πως σχετίζονται η κακή φυσική κατάσταση με τις χαμηλές σχολικές επιδόσεις τα σχολεία θα πρέπει να ξανα-αυξήσουν τις ώρες φυσικής αγωγής που μείωσαν τελευταία προς χάριν της ακαδημαϊκής προόδου.


Από την επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X