Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Πώς θα ξεπεράσω τον πόνο του χωρισμού;
Πώς θα ξεπεράσω τον πόνο του χωρισμού;  thumbnail

Πώς θα ξεπεράσω τον πόνο του χωρισμού;

Αναγνώστρια ζητά τη βοήθεια των ειδικών μας. 


Γεια σας.


Bρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση και δε θα μπορέσω να εκθέσω σε όλη του τη διάσταση το πρόβλημά μου. Αρχικά ήταν συναδελφική η σχέση μας και πολύ γρήγορα γίναμε φίλοι. Μας χωρίζουν πολλά αλλά ερωτεύτηκα παράφορα οι δρόμοι μας χώρισαν και κατά διαστήματα μιλούσαμε διαδικτυακά ή τηλεφωνικά. Κάθε φορά που ερχόμασταν πιο κοντά μετά εξαφανιζόταν για μεγάλο διάστημα ήταν πολύ ερωτευμένος αλλά τα εμπόδια ανάμεσά μας ήταν ανυπέρβλητα. Ωστόσο μπορούσε να κόβει τις γέφυρες πιο εύκολα από εμένα, δεν μπορώ να σταματήσω να τον σκέφτομαι έχω αισθανθεί μεγάλο ψυχικό πόνο. Η απώλειά του μοιάζει με θάνατο. Πώς θα το ξεπεράσω;


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή, Δημήτρη Κατσαρό.  Μοιάζει αυτό που περιγράφεις να είναι ένα σκηνικό από όπου δεν προσπαθείς να ξεφύγεις αλλά ούτε και επιδιώκεις την εμφάνισή του. Φαίνεται σαν να φωτογραφίζεις κάτι "μοιραίο" το οποίο σε καθιστά μια παρατηρήτρια κάποιου να έρχεται και να φεύγει, με εξαίρεση ίσως ότι "δεν σ'ακούει όταν του λές να μείνει". Απ' την άλλη σε ένα τέτοιο καθεστώς σχέσης είναι σχεδόν αναπόφευκτο πως η ικανοποίηση και η συντροφικότητα είναι κάτι που τυχαία επιτυγχάνεται και όχι επειδή το επιδίωξαν και τα δύο μέρη της σχέσης.


 

Αυτή η τυχαιότητα που συνθέτει την όμορφη φαντασίωση και μετά διαλύεται είναι πιθανόν ένας λόγος που βιώνεις τόσο πόνο. Για να το ξεπεράσεις πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τον πόνο αυτού του είδους. Σίγουρα είναι έντονες και όμορφες οι στιγμές σας μαζί αλλά η αποκοπή της επικοινωνίας είναι μια απώλεια ρεαλιστική που δεν ταιριάζει στη φαντασίωση του έρωτα και της επικοινωνίας. Στην αρχή θα πονάει το να λες "όχι" σ'αυτή την κατάσταση αλλά θα πονάει λιγότερο από την απώλεια κι αυτό θα σε κάνει να νιώσεις ένα έλεγχο που τόσο έχεις ανάγκη όπως φαίνεται απ' αυτά που γράφεις. Όταν πέσει το επίπεδο του πόνου θα αξιολογήσεις αλλιώς τη σχέση σου μαζί με τον άνθρωπο αυτό και θα νιώθεις πιο ελεύθερη.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X