Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σχέσεις: Πρέπει ή όχι να συγχωρούμε την απιστία;
Σχέσεις: Πρέπει ή όχι να συγχωρούμε την απιστία;  thumbnail

Σχέσεις: Πρέπει ή όχι να συγχωρούμε την απιστία;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Γεια σας ταλαιπωρούμαι και εγώ από την απιστία του συζύγου μου. Όπου και αν έψαξα στο δίκτυο μιλάει για την απιστία. Τι γίνεται όμως αυτή επαναληφθεί; Τι γίνεται όμως αν θέλει πάλι να γυρίσει σπίτι και παρακαλάει ο σύζυγος να τον ξανά συγχωρέσεις; Είναι δείγμα σεξομανίας να μην υπολογίζει ένας λογικός άνθρωπος τα μύρια κακά που μπορεί να προκαλέσει με τις πράξεις του. Είναι δείγμα ανασφάλειας να συνάπτει σχέσεις με άλλες γυναίκες αλλά στο τέλος να σου λέει πως δεν μπορεί να ζήσει μακριά σου αλλά και από τα παιδιά. Πως μπορώ να ξανά εμπιστευτώ έναν τέτοιο ψεύτη με το σύνδρομο του ακάλυπτου στο «και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή»; Σας παρακαλώ καθοδηγήστε με τι να διαβάσω και που να ψάξω μήπως και μπορέσω να βρω μια άκρη σε αυτό τον λαβύρινθο του δικού του αλλά και του δικού μου μυαλού που προκαλεί η ΑΠΙΣΤΙΑ.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγο.


 


Δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του κυρίου. Μπορούμε να κάνουμε κάποιες εικασίες αναφορικά με την εξήγηση της συμπεριφοράς του. Να φανταστούμε τι μπορεί να συμβαίνει και συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί η συμπεριφορά του να ανάγεται στην παιδική ηλικία και τα προβλήματα και να έχουν να κάνουν με προβληματικές σχέσεις που είχε στην αρχή της ερωτικής του ζωής. Μπορεί να οφείλεται όντως σε σεξομανία. Μπορεί να οφείλεται σε παθολογική ψευτιά. Πολλά και διαφορετικά μπορεί να οδηγούν στην απιστία. Είναι πολύ δύσκολο να μπούμε στο μυαλό κάποιου και να αναλύσουμε τα αίτια όταν αυτά δεν είναι εμφανή.


Από την άλλη η αναγνώστρια πρέπει να εξετάσει το τι θέλει η ίδια. Είναι διατεθειμένη να δεχτεί κάποιες συμπεριφορές ή όχι; Θα ρωτούσα ποια είναι η ποιότητα της σχέσης τους. Τι συμβαίνει μετά την απιστία; Η ζωή στο σπίτι γίνεται κόλαση; Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αρκεί μόνο το διάβασμα ίσως θα πρέπει να απευθυνθεί  και σε κάποιον ειδικό. Να διερευνήσει το τι η ίδια θέλει να κάνει γιατί η ίδια δεν μπορεί να περάσει όλη τη ζωή της συγχωρώντας και επιτρέποντας την επανάληψη του λάθους. Και ο άνδρας αυτός θα πρέπει να καταλάβει για ποιο λόγο απιστεί τόσο συχνά και να είναι ξεκάθαρος ως το προς τι θέλει.   

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X