Αρχική / Υγεία / Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία / Διαβήτης: Μύθοι και αλήθειες για τη χρήση ινσουλίνης
Διαβήτης: Μύθοι και αλήθειες για τη χρήση ινσουλίνης thumbnail

Διαβήτης: Μύθοι και αλήθειες για τη χρήση ινσουλίνης

 "Ξεκινήστε έγκαιρα ινσουλίνη. Ζήσε φυσιολογικά" είναι το μήνυμα της εκστρατείας  ενημέρωσης των πολιτών αλλά και της περαιτέρω ευαισθητοποίησης των γιατρών για τη χρήση της ινσουλίνης, που ξεκινά η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ). 


Όπως ανακοινώθηκε στην επιστημονική εκδήλωση: "Σακχαρώδης Διαβήτης. Ασθενοκεντρική προσέγγιση με γνώση και τεκμηρίωση" που πραγματοποιήθηκε από 20 Μαρτίου έως 22 Μαρτίου, στη διάρκεια της εκστρατείας το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους "μύθους" και τις "αλήθειες" γύρω από την ινσουλίνη και πώς η χρήση της μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους.


Ειδικά ενημερωτικά έντυπα θα δίνονται στους ασθενείς από τους θεράποντες ιατρούς, ενώ παράλληλα η εκστρατεία ενημέρωσης θα υποστηρίζεται και θα προωθείται από ραδιοφωνικά σποτ σε σταθμούς υψηλής ακροαματικότητας και από έντυπες καταχωρίσεις σε ειδικό τύπο.


Επίσης, οι ιατροί μέσω ειδικών εντύπων-οδηγών, θα μπορούν να βρουν λύσεις και ιδέες για το πώς να αντιμετωπίζουν και να διαχειρίζονται τις αντιδράσεις και τους φόβους των ασθενών για τη χρήση ινσουλίνης.


"Τα οφέλη της χρήσης ινσουλίνης για την υγεία των ασθενών και την ποιότητα ζωής τους είναι πολύ σημαντικά και αναγνωρισμένα από την ιατρική κοινότητα. Παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι η θεραπεία ινσουλίνης σε πολλές περιπτώσεις ασθενών καθυστερεί αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών του διαβήτη", τονίζει η πρόεδρος της ΕΔΕ Στυλιανή Ηρακλειανού. "Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος των ασθενών αντιδρά και διστάζει να ξεκινήσει την ινσουλινοθεραπεία. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους ασθενείς για τους "μύθους" που κυκλοφορούν γύρω από την ινσουλίνη και αυτός είναι ο ένας από τους στόχους αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να βοηθούμε τους ιατρούς στο έργο τους και να τους ενθαρρύνουμε να χορηγούν έγκαιρα στους ασθενείς τους ινσουλίνη", κατέληξε.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X