Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Χριστίνα 18 ετών : Μου λέει ότι με αγαπάει αλλά δεν το δείχνει, γιατί;
Χριστίνα  18 ετών : Μου λέει ότι με αγαπάει αλλά δεν το δείχνει, γιατί;  thumbnail

Χριστίνα 18 ετών : Μου λέει ότι με αγαπάει αλλά δεν το δείχνει, γιατί;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Καλησπέρα, είμαι 18 χρονών και έχω σχέση εδώ και 5 μήνες με ένα αγόρι 24. Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν εκφράζει αυτά που νιώθει για μένα εγώ τον ρωτώ συνέχεια αν με αγαπάει και δεν μου απαντά  γιατί  πιστεύει ότι αυτό δεν είναι  λέξεις αλλά πράξεις αλλά το θέμα είναι ότι ούτε με πράξεις μου το δείχνει εγώ έχω δεθεί πολύ μαζί στου και νιώθω πολλά.


Χριστίνα 


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην ψυχολόγο, Μαρία Φωτιάδου.


Η γυναίκα από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνει να εκφράζεται με λόγια και πράξεις από πολύ μικρή ηλικία ενώ ο άνδρας δε μαθαίνει να εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο. Αυτά είναι κοινωνικοί ρόλοι που μαθαίνονται από το περιβάλλον και δεν αλλάζουν εύκολα. Μόνο με την εμπειρία μπορεί κάποιος άνθρωπος να αλλάξει και να μάθει να λειτουργεί διαφορετικά. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι περιμένουμε από τον άλλο άνθρωπο να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που εμείς θέλουμε ή με τον τρόπο που εμείς εκφραζόμαστε. Θεωρούν ότι λένε πολλά με τις πράξεις τους και θέλουν και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο. Η αναγνώστριά μας θα πρέπει να δώσει κάποιο χρόνο στο αγόρι της για να μπορέσει να ανοιχτεί. Και βέβαια να μην περιμένει να λειτουργήσει με τις ίδιες κινήσεις όπως εκείνη. Να μην έχει συγκεκριμένη εικόνα στο κεφάλι της για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί αυτό είναι λάθος και είναι πολύ πιθανόν να απογοητευτεί. Να τον αφήσει ελεύθερο να εκφραστεί με τον δικό του τρόπο.


Το πόσο θα περιμένει θα το ορίσει η ίδια. Αν δει ότι ο φίλος της δεν την καλυπτει θα πρέπει να πάρει μιαν απόφαση. Ή θα τον αποδεχτεί όπως είναι ή θα σταματήσει να έχει σχέση μαζί του, όσο σκληρό και αν είναι αυτό. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X