Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Δεν είμαι πολύ ερωτευμένη, να κάνω σχέση μαζί του ή όχι;
Δεν είμαι πολύ ερωτευμένη, να κάνω σχέση μαζί του ή όχι;  thumbnail

Δεν είμαι πολύ ερωτευμένη, να κάνω σχέση μαζί του ή όχι;

Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με την καλύτερη μου φίλη σχετικά με το αν πρέπει να είμαστε σε σχέση επειδή πρέπει και θέλουμε να καλύψουμε ένα συναισθηματικό μας κενό ή αν πρέπει να περιμένουμε για τον  σωστό άντρα στη ζωή μας.


Φόβος της μοναξιάς


Και επειδή δηλαδή δεν έχεις σύντροφο τους τελευταίους μήνες-άντε χρόνο δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα σε φάει το ράφι ή ότι έχει έρθει το τέλος του κόσμου και θα μείνεις για πάντα μόνη.


Ξεκόλλα


Όχι δεν έχεις κάτι εσύ ούτε ξαφνικά εξαφανίστηκαν οι άντρες. Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να μην τους δίνεις καν την ευκαιρία να σε γνωρίσουν; Mήπως είσαι απόλυτη και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να δει πέρα από την εξωτερική εμφάνιση ενός άντρα;


Πες όχι στη σχέση –κάλυψη


Και τι εννοούμε με αυτό; Πολλές φορές βρισκόμαστε να κάνουμε σχέσεις που είναι καταδικασμένες από την αρχή γιατί πολύ απλά θέλουμε να καλύψουμε το κενό που νιώθουμε και ίσως εκλαμβάνεις αυτό το αίσθημα σαν έρωτα ενώ στην ουσία είναι ενθουσιασμός.  


Το θέμα είναι να μη σπαταλάς ενέργεια και χρόνο σε έναν άνθρωπο που απλά «αρέσει» και  δεν σου προκαλεί ανατριχίλα κάθε φορά που σε κοιτά στα μάτια, δεν τρέμει το χέρι σου όταν λαμβάνεις sms του και δεν χαζογελάς σαν 5χρονο κάθε φορά που σε φιλάει.


Για ποιο λόγο θα αποτύχει η σχέση σου


Όπως αναφέρει και η Dr. Λίζα Βάρβογλη  Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια , Tα άτομα που κάνουν τέτοιες σχέσεις, συνήθως αποτυγχάνουν  γιατί στη βιασύνη τους να βρουν ένα/μία σύντροφο δεν έχουν αυστηρά κριτήρια και επιλέγουν περισσότερο βάσει ποιος τους έχει δώσει κάποια σημασία, και όχι βάσει του ποιον ή ποια επιθυμούν οι ίδιοι. Έτσι, συχνά καταλήγουν να βρίσκονται με ένα άτομο το οποίο τους έδωσε σημασία, ενώ στην πραγματικότητα θα προτιμούσαν να βρίσκονται με κάποιο άλλο, το οποίο δεν τους έδωσε σημασία τη δεδομένη στιγμή και οι απελπισμένοι για έρωτα δε διεκδίκησαν, αλλά επέλεξαν την εύκολη λύση ή την «δεύτερη» επιλογή.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X