Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Τι φταίει και δεν μπορώ να έχω μια φυσιολογική σχέση;
Τι φταίει και δεν μπορώ να έχω μια φυσιολογική σχέση;  thumbnail

Ντίνα, 27 ετών

Τι φταίει και δεν μπορώ να έχω μια φυσιολογική σχέση;

Αναγνώστριά μας ρωτά:

Είμαι 27 χρονών και το θέμα μου είναι το εξής. Ενώ δεν έχω πρόβλημα να κάνω σχέση με άντρες, συνήθως ακολουθείται το παρακάτω μοτίβο Στην αρχή ενθουσιάζονται, μου στέλνουν κάθε μέρα, με παίρνουν τηλέφωνο θέλουν να με δουν κτλ.  Μετά απο σύντομο διάστημα σταματάνε και μου στέλνουν μεν αλλά πιο αραιωμένα και σχεδόν πάντα απλά χανόμαστε, δηλαδή δεν τα έχουμε. Εγω δεν θέλω να στέλνω και γενικότερα πιστεύω οτι απο τη στιγμή που κάποιος ενδιαφέρεται για μένα δεν με χρειάζεται να το βομβαρδίζω με sms τύπου που εισαι τι κανεις κτλ  το θεωρώ υπερβολή να παρουσιάζομαι σαν λυσσασμένη ειδικά όταν τα έχουμε για τοσο λίγο.  Και καταλήγω να σκέφτομαι , γιατι δεν μπορώ να βρω ενα φυσιολογικό  άντρα;


Ντίνα 


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.  Δημήτρης Κατσαρός

 

Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Μοιάζει να έχετε στο μυαλό σας "το μοτίβο" που εκφράζετε σε μας όμως απ' την άλλη δε φαίνεται να το λέτε με λόγια στον εκάστοτε σύντροφο. Προσπαθείτε μάλλον να το δείξετε με πράξεις. Όμως πολλές φορές οι πράξεις δεν περιγράφουν ακριβώς αυτό που λέμε με αποτέλεσμα οι προθέσεις μας να "χάνονται στη μετάφραση" και να γίνονται παρεξηγήσεις. Ταυτόχρονα σας προτείνω να αναρωτηθείτε αν στον ίδιο άξονα του "χασίματος στη μετάφραση" βιώνετε αυτό τον καταιγισμό μηνυμάτων και διαρκούς επικοινωνίας όχι ως ενδιαφέρον αλλά ως περιορισμό και απόπειρα ελέγχου απ' την οποία νιώθετε μια ανάγκη να ξεφύγετε. Τέλος αναφέρεστε σε κάτι εξωλεκτικό ως "μη φανεί πως είμαι και λυσσασμένη". Το τι φαίνεται γενικά μοιάζει απ' τη δική μου μεριά ως το μόνο ανεξέλεγκτο πράγμα. Γι'αυτό οι προθέσεις είναι κάτι που φαίνεται με τρεις τρόπους: α) με τις πράξεις β)με το ενδιαφέρον και γ) με την ικανότητα να εξηγούμε τι θέλουμε. Μπορεί κάποιες απ'τις φορές που αναστείλατε κάποια συμπεριφορά με σκοπό να μη παρεξηγηθείτε να εκλήφθηκε ως αδιαφορία. Είναι πολύ δύσκολο να ελέγξει κανείς τι φαίνεται οπότε αυτό που μένει στην ουσία είναι η πραγματική γνωριμία του άλλου εφόσον μας ενδιαφέρει μέσα από τις πράξεις και τη συζήτηση. Μη διστάζετε να προσπαθείτε να διεκδικείτε αυτό που θέλετε να σας δίνει και να δίνετε αυτό που νιώθετε ή βλέπετε πως θέλει ο σύντροφός σας ανεξάρτητα από το "πως φαίνεται" αυτό.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X