Αρχική / Πολιτισμός / City life / Αφιέρωμα στον Frank Zappa στο Half Note
Αφιέρωμα στον  Frank Zappa στο Half Note  thumbnail

Αφιέρωμα στον Frank Zappa στο Half Note

Η πολυμορφική μουσική του Frank Zappa προσεγγίζεται από μερικά εξαιρετικά σχήματα της αθηναϊκής jazz σκηνής για δύο βράδια (24/4, 1/5 ) στο «Half Note Jazz Club».


Μπορεί να πέρασαν 20 χρόνια από τον θάνατό του, αλλά η μουσική του δημιουργία παραμένει άφθαρτη και διαχρονική. Ο Frank Zappa είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο της μουσικής του 20ού αιώνα, καθώς ξέφυγε από τα στενά πλαίσια της ποπ κουλτούρας και κινήθηκε δημιουργικά σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους και γι' αυτό δεν είναι κι εύκολο να αναμετρηθείς μαζί του. Αυτό ακριβώς όμως θα επιχειρήσουν να κάνουν 20 (συνολικά) Έλληνες μουσικοί που θα συμμετάσχουν στο διήμερο αφιέρωμα «Frank For Ever (F4E)» που θα γίνει στο Half Note στις 24 Απριλίου και την 1η Μαΐου. Σχήματα της jazz αλλά και του swing, βιολιστικές αλλά και πιανιστικές προσεγγίσεις για ένα έργο πολυδιάστατο όπως είναι αυτό του Zappa, το οποίο θα προσπαθήσουν να αναδημιουργήσουν με τον δικό τους τρόπο και όχι απλώς να αναπαράγουν.


Στο διήμερο θα πάρουν μέρος:


- 24/4: Antonis Priftis Quartet – 03 Jazz Trio


- 1/5: ARTefacts – Maglaras Trio – Νίκος Λάαρης + Βασίλης Ναθαναήλ – Αγγελική Τουμπανάκη + Αλέκος Ορφανός.


Πηγή: tospirto.net

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X