Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Είναι ασφαλές το σεξ στην εγκυμοσύνη;
Είναι ασφαλές το σεξ στην εγκυμοσύνη; thumbnail

Είναι ασφαλές το σεξ στην εγκυμοσύνη;

Οι περισσότεροι άντρες φοβούνται ότι κατά την διάρκεια του σεξ μπορούν να βλάψουν το έμβρυο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal of Sex & Marital Therapy.


Μπορεί αυτός ο φόβος τους να φαίνεται λογικός, ωστόσο δεν αληθεύει σύμφωνα με τους ειδικούς. Γενικότερα αν η έγκυος δεν υποφέρει από κάποια επιπλοκή κατά την κύηση δεν υπάρχει κανένας φόβος, σύμφωνα με την Mary Jane Minkin, γυναικολόγος και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Γέηλ.

Το σεξ δεν βλάπτει αρκεί να νιώθει άνετα η έγκυος. Συγκεκριμένα, στάσεις που πρέπει να στηρίζεται στην πλάτη είναι επικίνδυνες καθώς μπορεί να πιεστεί και να μειωθεί η κυκλοφορία του αίματος προς την καρδιά. Επίσης ακόμα και αν οι άντρες διεισδύσουν λίγο πιο βαθειά, δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς το μωρό περιβάλλεται και προστατεύεται από το αμνιακό υγρό. Εξάλλου αν η έγκυος γυναίκα έχει περάσει την ημερομηνία που θα έπρεπε να γεννήσει είναι πολύ πιθανό ο γιατρός να προτείνει το σεξ προκειμένου να προκαλέσει τον τοκετό.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X