Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Έχω πόνο στην μέση. Τι να κάνω;
Έχω πόνο στην μέση. Τι να κάνω; thumbnail

Ρούλα, 28 ετών

Έχω πόνο στην μέση. Τι να κάνω;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Ρούλα Κ.

 

Έχω πόνο στη μέση. Αν σκύψω να λουστώ  δεν μπορω να σηκωθώ. Αν καθίσω ωρα σε καρέκλα πιάνομαι και δεν μπορω να περπατήσω. Πολλές φορές στον ύπνο μόυδιαζει τό ποδι μόυ. Αν κανω δουλειές στο σπίτι μετά από ωρα  πονανε ολα μόυ τα κοκκαλα. Τι πρέπει να κάνω;

 

Απαντά ο Ορθοπαιδικός – Χειρουργός κ. Αντώνης Παρτσινέβελος:

 

Καταρχήν ειναι απαραίτητη η κλινική εξέταση από ορθοπαιδικό για να ελέγξει την ανατομική περιοχή του πόνου, αλλά και για να γίνει μια ολοκληρωμένη νευρολογική εκτίμηση των κάτω άκρων (μυϊκή ισχύς, αισθητικότητα, αντανακλαστικά), ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που υπάρχουν και μουδιάσματα. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητη μια απλή ακτινογραφία και αναλόγως των ευρημάτων από την κλινική εξέταση, μπορεί να απαιτηθεί μια αξονική ή μαγνητική τομογραφία. Θεραπευτικά βοηθούν, η ανάπαυση, τα παυσίπονα, τα αντιφλεγμονώδη, η φυσιοθεραπεία και η γυμναστική, αφού ληφθεί λεπτομερές ιστορικό και ανάλογα με την πάθηση.  Συνηθέστερα αίτια είναι η δισκοπάθεια ή η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου ή η σπονδυλαρθρίτιδα (με ή χωρίς σπονδυλική στένωση) σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X