Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Ζω σε μια 10μελή οικογένεια με βία, δε μπορώ να διαβάσω
Ζω σε μια 10μελή οικογένεια με βία, δε μπορώ να διαβάσω thumbnail

Γιάννης, 17 ετών

Ζω σε μια 10μελή οικογένεια με βία, δε μπορώ να διαβάσω

Αναγνώστης μας ρωτά:


Γεια με λένε Γιάννη καταρχάς δεν ξέρω αν θα σας γίνουν αντιληπτά όπως σε μια συνεδρία τα θέματα που με απασχολούν και 2ον sorry για την ορθογραφία αν υπάρξουν λάθη. Είμαι 17 χρονών μεγάλωσα και μεγαλώνω ακόμα σε μια 10 μελής οικογένεια η οποία έχει πολλά προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας και μεγάλα οικονομικά Αυτό που με απασχολεί ιδιαίτερα είναι η θέληση μου για διάβασμα ενώ πραγματικά θέλω πολλές φόρες να διαβάσω δεν μπορώ να κάνω τίποτα δεν ξέρω ακριβώς τι με επηρεάζει η από που προέρχεται. Καθημερινές μου συνήθειες τα ηλεκτρονικά η βόλτες και έξοδοι με φίλους. Δεν ξέρω αν σας έδωσα πολλά στοιχεία για να μπορέσετε να με βοηθήσετε. Ευχαριστώ


Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή, Δημήτρη Κατσαρό.


Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητέ αναγνώστη:


Βρίσκεσαι σε μια οικογένεια που έχει πολλά μέλη τα οποία όπως μας περιγράφεις τσακώνονται μεταξύ τους βίαια και ταυτόχρονα έχεις υποχρεώσεις στο σχολείο που είναι απαιτητικές. Η διέξοδός σου, όπως και των περισσότερων εφήβων είναι η φοιτητική ζωή. Έχεις ένα λόγο παραπάνω να την διεκδικείς ως διέξοδο λόγω της κατάστασης του οικογενειακού σου περιβάλλοντος. Σ'αυτή σου την προσπάθεια λοιπόν επιστρατεύσεις τη συγκέντρωσή σου, δηλαδή το "εισιτήριό" σου σε ένα πανεπιστήμιο. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη σκέψη σου! Αυτό που σε συμβουλεύω να κάνεις όμως, όχι μόνο για να πετύχεις στις εξετάσεις σου, αλλά και για να αποκτήσεις μια σχετική ηρεμία μέσα σου είναι να βρεις ένα δικό σου χώρο, φυσικό ή νοητό (ένα συρτάρι, ένα δωμάτιο, ένα τετράδιο να γράφεις σκέψεις). Αυτό θα σε βοηθήσει αρκετά να συγκεντρωθείς και αφού πετύχεις το μέγιστο της δικής σου προσωπικής συγκέντρωσης χρησιμοποίησέ το κατά πως εσύ κρίνεις. Θα χαρούμε να μάθουμε τη συνέχεια στο θέμα σου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X