Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Ποια ψυχολογικά προκαλούν τηλεόραση και υπολογιστής;
Ποια ψυχολογικά προκαλούν τηλεόραση και υπολογιστής; thumbnail

Ποια ψυχολογικά προκαλούν τηλεόραση και υπολογιστής;

Πόσες ώρες πρέπει το παιδί μου να βλέπει τηλεόραση; Πόσες ώρες πρέπει να ασχολείται με τον υπολογιστή; Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των γονέων έρχεται να απαντήσει μια καινούργια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία.


Η απάντηση που δίνει η έρευνα είναι ανησυχητική. Όταν ένα παιδί, υποστηρίζουν οι επιστήμονες παρακολουθεί τηλεόραση για περισσότερες από 2 ώρες την ημέρα ή παραμένει στον υπολογιστή και παίζει παιχνίδια βρίσκεται σε κίνδυνο και ενδέχεται να εκδηλώσει προβλήματα ψυχολογικά.


Η μελέτη αφορά περισσότερα από 1000 παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών και όπως διαπιστώθηκε η υπέρβαση 2 ωρών ενασχόλησης και θέασης ήταν πολύ πιθανόν να προκαλέσει στο παιδί προβλήματα συναισθηματικά κινητικά αλλά και σωματικά. Ως μια πρώτη επίπτωση στην παιδική συμπεριφορά ήταν η δυσκολία συγκέντρωσης τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας σε όλες τις δραστηριότητες. Εξίσου πιθανόν είναι να υιοθετούν αυτά τα παιδιά έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής με υπερβολική κατανάλωση τροφής. Υπάρχει λοιπόν και ο κίνδυνος παχυσαρκίας λόγω της καθιστικής ζωής.


Ως πιο "επικίνδυνη" δραστηριότητα θεωρήθηκαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια τα οποία αύξησαν κατά 59%  την παραπάνω πιθανότητα. 


Τι μπορούν να κάνουν λοιπόν οι γονείς; Οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά να ξεκινήσουν ένα σπορ και να ασχοληθούν με τις σωματικές δραστηριότητες. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, Pediatrics.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X