Αρχική / Υγεία / Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία / Ο γιος μου είναι άρρωστος και έχει hasimoto. Σε τι γιατρό πρέπει να πάει;
Ο γιος μου είναι άρρωστος και έχει hasimoto. Σε τι γιατρό πρέπει να πάει; thumbnail

Μαρία 58 ετών

Ο γιος μου είναι άρρωστος και έχει hasimoto. Σε τι γιατρό πρέπει να πάει;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Μαρία Λ.


Ο υιος μου 28 περίπου ετών χθες είχε θερμοκρασία 34,1 – 34,4 και ανησύχησα ενώ δεν έχει διάθεση τις τελευταίες μέρες γενικά και ειδικά τις 3-4 τελευταίες μέρες που πονά ο λαιμός του και έκανε λίγο πυρετό 37,5 – 38 οπότε πήρε depon. Eχει hasimoto και δεν λαμβάνει χάπι. Κάποιες φορές έχει ταχυπαλμίες από 65 και 97. Ειμαι υπερβολική ίσως αλλά νομίζω οτι πρέπει να απευθυνθεί σε καρδιολόγο ή άλλη ειδικότητα; Ευχαριστώ θερμά. 
Απαντά η ενδοκρινολόγος Σαριδάκη Αικατερίνη


Ο γυιός σας θα πρέπει να ξέρει αν εκτός από τα + Αντιθυρεοειδικά  αντισώματα που κάνουν την Χρόνια θυρεοειδίτιδα,(που δεν είναι νόσος) έχει διαταραχές των ορμονών τού θυρεοειδούς. Μονο τότε επιτρέπεται η ανάλογη θεραπεία για  Υποθυρεοειδισμό  ή υπερθυρεοειδισμό . Αν είναι  ευθυρεοειδικός, δεν έχει λόγο να έχει  ούτε υποθερμία ούτε καρδιολογικά ενοχλήματα( οι σφίξεις που αναφέρετε είναι φυσιολογικές άλλωστε) Ο γιατρός που ίσως χρειάζεται να δει είναι Παθολόγος και όχι άλλης ειδικότητας εκτός αν αυτό προκύψει από την εξέτασή του. Προσοχή στην σωστή παρακολούθηση και θεραπεία (;) αν χρειάζεται για τον θυρεοειδή, για να μην υπερθεραπεύεται. Αλήθεια εκείνος ανησυχεί ή μόνο εσεις; Αν ναί μπορεί να με βρεί ο ίδιος. 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X