Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / O άνδρας μου με απάτησε: Μήπως έχω κολλήσει κάτι;
O άνδρας μου με απάτησε: Μήπως έχω κολλήσει κάτι;  thumbnail

Σοφία, 42 ετών

O άνδρας μου με απάτησε: Μήπως έχω κολλήσει κάτι;

Η Σοφία αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας. 


Ο άνδρας μου με απάτησε μετά από αρκετα χρόνια γάμου μια φορά. Πέρασε καιρός μέχρι να καταφέρω να τον συγχωρέσω αλλά μου έχει δημιουργηθεί μια φοβία ενώ λέει ότι πήρε όλες τις προφυλάξεις εκείνος εχω τη φοβία ότι κάτι κόλλησε και θα μου το μεταδώσει, γενικά να σας πω είναι ειλικρινής εκείνος μου αποκαλυψε την απιστία αλλά γιατί δε μπορώ να ησυχάσω μια απάντησή σας θα μου ηταν πολύ χρήσιμη, ευχαριστώ. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός. 


Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Από αυτά που γράφετε μοιάζει να δικαιολογείτε με τρυφερότητα το σύζυγό σας. Πράγμα το οποίο είναι πολύ γλυκό και καλοσυνάτο. Όμως δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι γιατί δεν αναφέρετε πουθενά το δικό σας συναίσθημα. Αντ' αυτού αναφέρετε το ότι "σας απάτησε μόνο μια φορά μετά από πολλά χρόνια" σαν κάποιου είδους επίτευγμα. -Ή τουλάχιστον έτσι πέρασε σε μένα-. Και στο τέλος μιλάτε για μια φοβία που αναπτύξατε ότι "κάτι θα σας κολλήσει". Εγώ από την άλλη αναρωτιέμαι πόσο άνετα νιώθετε να εκφράσετε το θυμό σας σ'αυτό τον άνθρωπο; Μήπως ο φόβος σας δεν έχει να κάνει με το όποιο αφροδίσιο αλλά με το να εκφράσετε το θυμό σας; Αυτή η ερώτηση δεν αποτελεί μια αμφισβήτηση αλλά μια εναλλακτική θέαση των πραγμάτων. Γιατί μοιάζει να έχετε αρκετά ψηλά το σύζυγό σας αλλά δεν είναι δίκαιο αυτό να συμβαίνει εις βάρος σας. Εν τέλει χρειάζεται κι αυτός να νιώθει ότι στέκεστε στο ίδιο ύψος. Και η φράση "έχω μια φοβία από τότε" μοιάζει μια ταμπέλα που δεν εξηγεί αλλά περιγράφει με άδικο για σας τρόπο το πως αντιμετωπίζετε το λάθος του συζύγου σας: Με φόβο. Νομίζω πως έχετε κι άλλα συναισθήματα γι'αυτό που συνέβη και θα είναι ανακουφιστικό και διαφωτιστικό να τα εξερευνήσετε μαζί με το σύζυγό σας. Να καταλήξετε εκεί όπου εσείς νιώθετε πως το θέμα έχει λυθεί μέσα και έξω σας χωρίς να χρειαστεί να μειώσετε τον εαυτό σας ή να φορτωθείτε κάποια ταμπέλα όπως μια φοβία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X